Ik wil wel, maar mijn

hart klopt niet

Hartekind Collecteweek 2018

Het hele jaar door kun je voor Hartekind met de collectebus de straat op of huis-aan-huis collecteren.
In de week van 27 augustus t/m 1 september 2018 proberen we zoveel mogelijk collectanten in het hele land op de been te krijgen! Doe je ook mee?

Dat kan gewoon in je eigen gemeente. Je kunt kiezen voor een huis-aan-huis collecte (met name ’s avonds) of een straatcollecte in winkelgebieden en terrasjes (voornamelijk overdag). Probeer zoveel mogelijk mensen om je heen te verzamelen die met je mee collecteren. Vanwege de kosten voor de vergunning en de hoeveelheid werk houden we aan dat een collecteteam in een gemeente uit minimaal 5-10 collectanten moet bestaan. Bovendien is samen collecteren zoveel leuker dan alleen!

Collecte coördinator
In elke gemeente dient er tenminste 1 collecte coördinator te zijn. De collecte coördinator zorgt voor de organisatie van de collectes in zijn/haar gemeente. Hij/zij is het aanspreekpunt voor de collectanten, ontvang de collecte materialen van Stichting Hartekind en zorgt voor de distributie van de materialen naar de collectanten. De collecte coördinator neemt na afloop van de collecte ook weer de materialen in inclusief de gevulde collectebussen en telt deze samen met de collectanten en zorgt voor de administratie en het afstorten van de opbrengsten. Download hier de handleiding voor de collecte coördinator.

Als je wel wil collecteren maar geen collecte coördinator wil zijn stuur dan een mail naar info@hartekind.nl. Wellicht kunnen we samen op zoek naar een collecte coördinator voor jouw gemeente of kun je aansluiten bij een andere gemeente. Zonder collecte coördinator is het helaas niet mogelijk om te collecteren in jouw gemeente tijdens de collecteweek.

Aanmelden
Meld je aan via onderstaand formulier als collecte coördinator, of via info@hartekind.nl.

Hartekind vraagt voor jou de vergunning aan bij je gemeente. Als de vergunning goedgekeurd is zullen we ook een oproep op social media doen om te kijken of er nog meer mensen willen collecteren in dezelfde periode in jouw gemeente. Minimaal een week voorafgaand aan de collecteweek ontvang je van Hartekind de vergunning, het juiste aantal collectebussen, badges, telbriefjes, collecte afrekenstaten en Hartekind t-shirts voor het aantal collectanten dat je hebt. Je ontvangt de vergunning en tips voor een succesvolle collecte en een instructie voor het storten van de opbrengsten van de collecte en het retourneren van de materialen.

Collecteprotocol
Zoals alle collecterende goede doelen moet Stichting Hartekind voldoen aan het collecteprotocol. Dit zijn regels die Stichting Collecteplan heeft opgesteld voor de organisatie van de collecte. De regels zijn erop gericht om fraude of misbruik te voorkomen.

Doe je mee?

 

  

 

Collecte coördinator

Velden voorzien van een   zijn verplicht

 
 
 
 
 
 
 

Shirtmaat coördinator

 
Kind zijn, hart nodig! ANBI Keurmerk goed besteed CBF erkend