Bestuur & Kantoor

 

Het Bestuur

Het bestuur van Hartekind bestaat uit ervaren professionals uit het bedrijfsleven, de zorg of marketing. Zij zijn nauw betrokken bij het onderwerp aangeboren hartafwijking. Momenteel zitten er in het bestuur zes ouders van kinderen met een aangeboren hartafwijking en een ervaringsdeskundige. Zij weten als geen ander waar Hartekinderen in hun dagelijks leven mee te maken krijgen.

Het bestuur van Hartekind is eindverantwoordelijk voor alle activiteiten van de stichting. Op dit moment bestaat het bestuur van Stichting Hartekind uit de volgende personen:     

Joost Riphagen - voorzitter

Joost  is in het dagelijks leven directeur en ondernemer bij DOOR Training & Coaching. Joost is getrouwd met Milou en heeft een dochtertje met een aangeboren hartafwijking. Joost brengt zijn vrijetijd graag door op de fiets, in de wandelschoenen of in zijn lievelingsstad Rotterdam

 

Olivia van Dorth tot Medler - penningmeester

Olivia werkt als consultant bij EY (Ernst & Young) en woont in Amsterdam. Olivia is specialist op het gebied van financiële vraagstukken in de gezondheidszorg.
Ze krijgt energie van de combinatie van cijfers, mensen en maatschappelijke relevantie. Door zich in te zetten voor Hartekind volgt ze haar hart voor de zorg en levert ze met haar financiële vaardigheden een bijdrage aan betere zorg voor kinderen met aangeboren hartafwijkingen.

 

Ruth Schotborgh - onderzoek

Ruth werkt als psycholoog in de ouderenzorg. Ze is getrouwd met Wouter en heeft 2 dochters: Lisa en Roos. Roos is geboren met een hartafwijking en linker isomerisme. In haar vrije tijd danst Ruth graag, maakt ze een rondje op haar mountainbike of leest ze graag een boek.

 

Anco Scholte ter Horst - particuliere fondsenwerving

Anco is in het dagelijks leven ondernemer. Als bestuurslid wil hij meewerken aan de verdere groei van de Stichting, met name op het gebied van fondsenwerving.
In zijn vrije tijd houdt hij zich graag bezig met wielrennen, schaatsen, skiën en muziek.
 

Arnout Trampe - zakelijke fondsenwerving

Arnout is in het dagelijks leven werkzaam in de financiële dienstverlening. Arnout is getrouwd met Emske en vader van Lucas, Isabelle en Philip. Lucas is geboren met een hartafwijking
 
Zijn doel is het mogelijk maken van wetenschappelijk onderzoek om zo de overlevingskansen en de kwaliteit van leven te verbeteren voor kinderen met een hartafwijking
 

Koen Pruymboom - secretaris

Koen is manager business control. Hij heeft drie kinderen. De jongste, Veerle, is geboren met een ernstige hartafwijking. Zijn doel is om aangeboren hartafwijkingen en de impact die dit heeft op het leven van  Hartekinderen onder de aandacht te brengen. Zo maken we meer onderzoek mogelijk en dit heeft levenslang impact.

 

Hans Twint - media en PR

Hans is executive producer bij de NTR. Bij Stichting Hartekind houdt hij zich bezig met Media en Public Relations. 8 november 2018 heeft hij ervoor gezorgd dat de landelijke onderzoeksagenda in VondelCS gepresenteerd kon worden uiteraard met een ‘ live’ stream.

 

Nathan van Doorn - Bestuurder Zorg, innovatie en internationalisering

Nathan is business controller bij het Prinses Maxima Centrum. Met zijn ervaring met de concentratie van zorg gaat hij een bijdrage leveren aan het verbeteren van de zorg en onderzoek voor kinderen met een aangeboren hartafwijking.

 
 

 


Het Kantoor

 

Esther van Beelen - Vrijwilligers organisatie

Esther heeft jaren gewerkt in de kinderopvang als manager. Ze is al lang betrokken bij Hartekind als vrijwilliger: zij zet zich samen met haar man Jeroen in als regiocoördinator. Haar twee kinderen hebben allebei een aangeboren hartafwijking en daarom is het voor haar een hele mooie manier om zich in te zetten voor een prachtig doel wat zo dichtbij haar staat. Als junior project medewerker is zij het eerste aanspreekpunt op kantoor.

Nicky Lakeman - Marketing & Events

Nicky is 1 mei 2018 gestart bij Stichting Hartekind als Marketing & Events medewerker. Voordat zij bij Stichting Hartekind aan de slag ging, werkte ze als televisieredacteur bij diverse kinderprogramma's. Nu wil ze haar creativiteit graag inzetten om ook Hartekinderen onbezorgd kind te kunnen laten zijn. Door mooie evenementen te organiseren en bijzondere acties te bedenken wil ze anderen enthousiast maken om zich ook voor dit doel in te zetten. In haar vrije tijd traint ze fanatiek in het dressuurteam van de Larense Manege. Daarnaast houdt ze van zingen, koken, bakken en is ze stiekem ook vaak te vinden in haar (moes)tuin.

Emily Snoeren - Medewerker Onderzoek

Emily studeert Geneeskunde in Rotterdam en is tijdens haar studie betrokken geraakt bij onderzoek naar kinderen met een aangeboren hartafwijking. Naast dat zij zelf de functie als arts wil uitvoeren als zij klaar is met haar studie, zet zij zich één dag per week in bij Stichting Hartekind in om te ondersteunen in de zaken rondom de onderzoeken. Daarnaast is zij erg sportief, met hardlopen en wielrennen als hobby.

Loes Vedder - Medewerker Support

Loes werkt sinds 14 maart 2019 bij Stichting Hartekind. Ze is getrouwd met Bert Henk en moeder van 3 zonen; Maurice, Benjamin en Bram (hartekindje). Na 20 jaar in een winkel te hebben gewerkt, van verkoopster tot bedrijfsassistent, kwam dit op haar pad.

“Als je zelf een hartekind krijgt, staat je leven en dat van je gezin op z'n kop. Na 2 jaar van operaties en veel ziekenhuis bezoeken, is er nu veel meer rust. Stichting Hartekind kwam in beeld en na zelf een aantal acties te hebben gedaan mag ik er nu ook part time werken, dat is fantastisch. Iedereen die daar werkt zet zich 100% in voor alle hartekinderen in Nederland. Ik ben blij om daar nu ook deel van te zijn.”

Marjanne Lafère - Fondsenwerver

Marjanne werkt sinds 1 april 2019 als fondsenwerver bij Stichting Hartekind. Haar loopbaan begon zij op de Nederlandse ambassade in Warschau en Londen. Vervolgens werkte zij ruim 10 jaar voor de Raad van Bestuur van Endemol. De afgelopen 8 jaar had zij een leidinggevende functie binnen een zorgaanbieder. De overstap naar fondsenwerver heeft zij zeer bewust en vol passie gemaakt.

Het binden van de donateurs en andere relaties wordt voor Stichting Hartekind steeds belangrijker. Te midden van allerlei veranderingen zoeken we als Stichting naar nieuwe vormen van verbinden en is het van belang om gezamenlijk in te spelen op diverse ontwikkelingen. Ik wil daaraan graag mijn steentje bijdrage(n)!

Marjanne is getrouwd met Louis en heeft twee zoons Luc (17) en Olivier (15).

Luc is geboren met een hartafwijking.