Bestuur & Kantoor

 

Het Bestuur

Het bestuur van Hartekind bestaat uit ervaren professionals uit het bedrijfsleven, de zorg of marketing. Zij zijn nauw betrokken bij het onderwerp aangeboren hartafwijking. Momenteel zitten er in het bestuur zes ouders van kinderen met een aangeboren hartafwijking en een ervaringsdeskundige. Zij weten als geen ander waar Hartekinderen in hun dagelijks leven mee te maken krijgen.

Het bestuur van Hartekind is eindverantwoordelijk voor alle activiteiten van de stichting. Op dit moment bestaat het bestuur van Stichting Hartekind uit de volgende personen:     

Joost Riphagen - voorzitter

Joost  is in het dagelijks leven directeur en ondernemer bij DOOR Training & Coaching. Joost is getrouwd met Milou en heeft een dochtertje met een aangeboren hartafwijking. Joost brengt zijn vrijetijd graag door op de fiets, in de wandelschoenen of in zijn lievelingsstad Rotterdam

 

Olivia van Dorth tot Medler - penningmeester

Olivia werkt als consultant bij EY (Ernst & Young) en woont in Amsterdam. Olivia is specialist op het gebied van financiële vraagstukken in de gezondheidszorg.
Ze krijgt energie van de combinatie van cijfers, mensen en maatschappelijke relevantie. Door zich in te zetten voor Hartekind volgt ze haar hart voor de zorg en levert ze met haar financiële vaardigheden een bijdrage aan betere zorg voor kinderen met aangeboren hartafwijkingen.

 

Anco Scholte ter Horst - particuliere fondsenwerving

Anco is in het dagelijks leven ondernemer. Als bestuurslid wil hij meewerken aan de verdere groei van de Stichting, met name op het gebied van fondsenwerving.
In zijn vrije tijd houdt hij zich graag bezig met wielrennen, schaatsen, skiën en muziek.
 

Arnout Trampe - zakelijke fondsenwerving

Arnout is in het dagelijks leven werkzaam in de financiële dienstverlening. Arnout is getrouwd met Emske en vader van Lucas, Isabelle en Philip. Lucas is geboren met een hartafwijking
 
Zijn doel is het mogelijk maken van wetenschappelijk onderzoek om zo de overlevingskansen en de kwaliteit van leven te verbeteren voor kinderen met een hartafwijking
 

Hans Twint - media en PR

Hans is executive producer bij de NTR. Bij Stichting Hartekind houdt hij zich bezig met Media en Public Relations. 8 november 2018 heeft hij ervoor gezorgd dat de landelijke onderzoeksagenda in VondelCS gepresenteerd kon worden uiteraard met een ‘ live’ stream.

 

Nathan van Doorn - bestuurder Zorg, innovatie en internationalisering

Nathan is business controller bij het Prinses Maxima Centrum. Met zijn ervaring met de concentratie van zorg gaat hij een bijdrage leveren aan het verbeteren van de zorg en onderzoek voor kinderen met een aangeboren hartafwijking.

 
 

 


Het Kantoor

 

Esther van Beelen - Vrijwilligers organisatie

Esther heeft jaren gewerkt in de kinderopvang als manager. Ze is al lang betrokken bij Hartekind als vrijwilliger: zij zet zich samen met haar man Jeroen in als regiocoördinator. Haar twee kinderen hebben allebei een aangeboren hartafwijking en daarom is het voor haar een hele mooie manier om zich in te zetten voor een prachtig doel wat zo dichtbij haar staat. Als junior project medewerker is zij het eerste aanspreekpunt op kantoor.

Nicky Lakeman - Marketing & Events

Nicky is 1 mei 2018 gestart bij Stichting Hartekind als Marketing & Events medewerker. Voordat zij bij Stichting Hartekind aan de slag ging, werkte ze als televisieredacteur bij diverse kinderprogramma's. Nu wil ze haar creativiteit graag inzetten om ook Hartekinderen onbezorgd kind te kunnen laten zijn. Door mooie evenementen te organiseren en bijzondere acties te bedenken wil ze anderen enthousiast maken om zich ook voor dit doel in te zetten. In haar vrije tijd traint ze fanatiek in het dressuurteam van de Larense Manege. Daarnaast houdt ze van zingen, koken, bakken en is ze stiekem ook vaak te vinden in haar (moes)tuin.

Loes Vedder - Medewerker Support

Loes werkt sinds 14 maart 2019 bij Stichting Hartekind. Ze is getrouwd met Bert Henk en moeder van 3 zonen; Maurice, Benjamin en Bram (hartekindje). Na 20 jaar in een winkel te hebben gewerkt, van verkoopster tot bedrijfsassistent, kwam dit op haar pad.

“Als je zelf een hartekind krijgt, staat je leven en dat van je gezin op z'n kop. Na 2 jaar van operaties en veel ziekenhuis bezoeken, is er nu veel meer rust. Stichting Hartekind kwam in beeld en na zelf een aantal acties te hebben gedaan mag ik er nu ook part time werken, dat is fantastisch. Iedereen die daar werkt zet zich 100% in voor alle hartekinderen in Nederland. Ik ben blij om daar nu ook deel van te zijn.”

Ineke Kolijn - Teammanager/Fondsenwerver

Ineke is op 1 april 2020 gestart. Met haar resultaatgerichtheid, ‘hands on’ mentaliteit en drive om continue te verbeteren zet zij zich, als moeder van een hartekind, met hart en ziel in voor Stichting Hartekind. Als stichting en als mens blijven ontwikkelen met als levensmotto: “If nothing goes right, go left…” is waar zij voor staat.
Hard werken wordt beloond met met borrel of een etentje waarbij zij het liefst zelf kookt. Daarnaast kun je haar ook regelmatig vinden op de schaatsbaan voor de training van de Elfstedentocht op de Weissensee of een ander sportief evenement.