Bestuur & Kantoor

 

Het Bestuur

Het bestuur van Hartekind bestaat uit ervaren professionals uit het bedrijfsleven, de zorg of marketing. Zij zijn nauw betrokken bij het onderwerp aangeboren hartafwijking. Momenteel zitten er in het bestuur zes ouders van kinderen met een aangeboren hartafwijking en een ervaringsdeskundige. Zij weten als geen ander waar Hartekinderen in hun dagelijks leven mee te maken krijgen.

Het bestuur van Hartekind is eindverantwoordelijk voor alle activiteiten van de stichting. Op dit moment bestaat het bestuur van Stichting Hartekind uit de volgende personen:     

Joost Riphagen - voorzitter

Joost  is in het dagelijks leven directeur en ondernemer bij DOOR Training & Coaching. Joost is getrouwd met Milou en heeft een dochtertje met een aangeboren hartafwijking. Joost brengt zijn vrijetijd graag door op de fiets, in de wandelschoenen of in zijn lievelingsstad Rotterdam

 

Arjen Schouten- Penningmeester

Arjen is het dagelijkse leven werkzaam bij een financiële dienstverlener met als aandachtgebied financiën. Hij is getrouwd met Dorothé en vader van Lucca en Fleur.

Arjen heeft zelf van dichtbij ervaren, als vader van een dochter met een aangeboren hartafwijking, hoe belangrijk onderzoek is om de overlevingskansen en de kwaliteit van leven van hartekinderen te vergroten. Nu Arjen en zijn gezin zelf in rustiger vaarwater zijn gekomen met de zorg voor Lucca wil hij graag een bijdrage leveren aan verdere ontwikkeling van de Stichting.
 

Anco Scholte ter Horst - particuliere fondsenwerving

Anco is in het dagelijks leven ondernemer. Als bestuurslid wil hij meewerken aan de verdere groei van de Stichting, met name op het gebied van fondsenwerving.
In zijn vrije tijd houdt hij zich graag bezig met wielrennen, schaatsen, skiën en muziek.
 

Arnout Trampe - zakelijke fondsenwerving

Arnout is in het dagelijks leven werkzaam in de financiële dienstverlening. Arnout is getrouwd met Emske en vader van Lucas, Isabelle en Philip. Lucas is geboren met een hartafwijking
 
Zijn doel is het mogelijk maken van wetenschappelijk onderzoek om zo de overlevingskansen en de kwaliteit van leven te verbeteren voor kinderen met een hartafwijking
 

Hans Twint - media en PR

Hans is executive producer bij de NTR. Bij Stichting Hartekind houdt hij zich bezig met Media en Public Relations. 8 november 2018 heeft hij ervoor gezorgd dat de landelijke onderzoeksagenda in VondelCS gepresenteerd kon worden uiteraard met een ‘ live’ stream.

 

Nathan van Doorn - onderzoek

Nathan is business controller in het Prinses Máxima Centrum en woont samen met Lieke in Bunnik met hun 3 kinderen: Saar, Hein en Juul. Juul heeft een aangeboren hartafwijking en zo zijn Nathan en Lieke betrokken bij Hartekind. Door zijn ervaring met de concentratie van zorg hoopt Nathan bij te dragen aan het verbeteren van de zorg en onderzoek voor kinderen met een aangeboren hartafwijking. In zijn vrije tijd geniet Nathan van zijn racefiets, hardlopen, koken en wandelen in de bergen.


 


 

Joost Vrancken Peeters- Secretaris

Joost is in het dagelijks leven advocaat bij La Gro Geelkerken Advocaten. Joost heeft drie kinderen en is getrouwd met Mariëlle. Hij is verantwoordelijk voor het secretariaat en voor de interne organisatie. Het monitoren van de (interne) organisatie aan de normen van het CBF is daar een belangrijk onderdeel van. Hij brengt zijn vrijetijd graag door in de bossen op zijn mountainbike.


 

Het Kantoor

Nicky Lakeman - Marketing & Events

Nicky is 1 mei 2018 gestart bij Stichting Hartekind als Marketing & Events medewerker. Voordat zij bij Stichting Hartekind aan de slag ging, werkte ze als televisieredacteur bij diverse kinderprogramma's. Nu wil ze haar creativiteit graag inzetten om ook Hartekinderen onbezorgd kind te kunnen laten zijn. Door mooie evenementen te organiseren en bijzondere acties te bedenken wil ze anderen enthousiast maken om zich ook voor dit doel in te zetten. In haar vrije tijd traint ze fanatiek in het dressuurteam van de Larense Manege. Daarnaast houdt ze van zingen, koken, bakken en is ze stiekem ook vaak te vinden in haar (moes)tuin.

Fleur van den Bos – Senior Online Marketeer

Fleur versterkt het team sinds 1 januari 2021. Haar achtergrond in de mediawereld komt goed van pas bij het vergroten van de naamsbekendheid van Stichting Hartkind. Fleur zet zich in om zoveel mogelijk mensen persoonlijk te betrekken bij de missie van Stichting Hartekind en zo – met elkaar – hét verschil te maken voor hartekinderen.

 

Ineke Kolijn - Teammanager/Fondsenwerver

Ineke is op 1 april 2020 gestart. Met haar resultaatgerichtheid, ‘hands on’ mentaliteit en drive om continue te verbeteren zet zij zich, als moeder van een hartekind, met hart en ziel in voor Stichting Hartekind. Als stichting en als mens blijven ontwikkelen met als levensmotto: “If nothing goes right, go left…” is waar zij voor staat.
Hard werken wordt beloond met met borrel of een etentje waarbij zij het liefst zelf kookt. Daarnaast kun je haar ook regelmatig vinden op de schaatsbaan voor de training van de Elfstedentocht op de Weissensee of een ander sportief evenement.

 

Emma van der Steen - Medewerker support

Emma versterkt sinds 1 maart 2021 het kantoorteam bij Hartekind. Dit heeft zij al eerder gedaan in 2018/2019, een oude bekende dus. Naast haar ondersteunende rol op kantoor studeert zij psychologie en hoopt zij in de toekomst als klinisch neuropsychologe aan de slag te gaan. Emma is vrolijk, enthousiast en mensgericht. Met haar drive hoopt ze mensen voor de stichting te kunnen winnen als ze haar bellen of mailen, ze is immers het eerste aanspreekpunt. Op deze manier hoopt zij dat stichting Hartekind blijft groeien en dat daarmee de kwaliteit van leven en de overlevingskansen van Hartekinderen zullen toenemen.