Het verhaal van Mikky


Wist je dat er in Nederland elke dag 4 kinderen worden geboren met een hartafwijking? En dat elke 48 uur een kind daaraan overlijdt? Een hartafwijking is daarmee nog altijd doodsoorzaak #1 bij kinderen. En overleven betekent vaak een leven met operaties, behandelingen en beperkingen.


Het verhaal van Mikky:

 

Onderzoek is HART nodig

Er is nog veel werk te verzetten voordat hartekinderen een normaal en gezond leven kunnen leiden. Artsen moeten hartafwijkingen, complicaties, restafwijkingen, hersenschade en ontwikkelingsproblemen veel beter leren begrijpen, behandelen en voorkomen. En hiervoor is onderzoek nodig
 

Uit de top 3

Om zo effectief en efficiënt mogelijk haar missie te bereiken, heeft Hartekind samen met de Nederlandse kinderhartcentra een landelijke onderzoeksagenda opgesteld. Deze onderzoeksagenda geeft 10 jaar lang richting aan alle investeringen van  kinderhartcentra en Hartekind om met artsen, patiënten en innovatieve organisaties hét verschil te maken voor hartekinderen.

Met het realiseren van de onderzoeksagenda is het mogelijk om de hartafwijking uit de top 3 te krijgen van meest voorkomende doodsoorzaken onder kinderen en de kwaliteit van leven van deze kinderen te verbeteren. Dit is dan ook de eerstvolgende grote opgave waar Hartekind voor staat.
 

Help je mee?

Om dit doel te bereiken, is minimaal 10 jaar lang, jaarlijks 4 miljoen euro nodig voor onderzoek. Daar zijn wij helaas nog niet. Daarom hebben we jouw hulp heel hard nodig! Stichting Hartekind ontvangt geen overheidssubsidie, maar is volledig afhankelijk van haar onmisbare donateurs, sponsors en partners. Alles wordt in het werk gesteld om zoveel mogelijk levensbelangrijk onderzoek naar hartafwijkingen te kunnen financieren. Help je ook mee om hartekinderen onbezorgd kind te laten zijn? Word nú donateur van Stichting Hartekind en stop kindersterfte. Iedere bijdrage is welkom en wordt goed door ons besteed. Geef met je hart!

Word donateur