(Klik voor geluid) Ik wil doneren

Hartekind Collecteweek 2018

Het hele jaar door kun je voor Hartekind met de collectebus de straat op of huis-aan-huis collecteren. In de week van 27 augustus t/m 1 september 2018 proberen we zoveel mogelijk collectanten in het hele land op de been te krijgen! 

Dat kan gewoon in je eigen gemeente. Je kunt kiezen voor een huis-aan-huis collecte of een straatcollecte in winkelgebieden en terrasjes. Probeer zoveel mogelijk mensen om je heen te verzamelen die met je mee collecteren. Vanwege de kosten voor de vergunning en de hoeveelheid werk houden we aan dat een collecteteam in een gemeente uit minimaal 5-10 collectanten moet bestaan. Bovendien is samen collecteren zoveel leuker dan alleen!

 

Collecte coördinator

In elke gemeente moet er tenminste 1 collecte coördinator zijn. Deze zorgt voor de organisatie van de collectes in zijn/haar gemeente. Hij/zij is het aanspreekpunt voor de collectanten, ontvang de collecte materialen van Stichting Hartekind en zorgt voor de distributie van de materialen naar de collectanten. De collecte coördinator neemt na afloop van de collecte ook weer de materialen in inclusief de gevulde collectebussen en telt deze samen met de collectanten en zorgt voor de administratie en het afstorten van de opbrengsten.

 

Vergunning

Hartekind vraagt voor jou de vergunning aan bij je gemeente. Als de vergunning goedgekeurd is zullen we ook een oproep op social media doen om te kijken of er nog meer mensen willen collecteren in dezelfde periode in jouw gemeente. Minimaal een week voorafgaand aan de collecteweek ontvang je van Hartekind de vergunning, het juiste aantal collectebussen, badges, telbriefjes, collecte afrekenstaten en Hartekind t-shirts voor het aantal collectanten dat je hebt. Je ontvangt de vergunning en tips voor een succesvolle collecte en een instructie voor het storten van de opbrengsten van de collecte en het retourneren van de materialen.

Meld je aan als collectant of collecte coördinator.

Als je wel wil collecteren, maar geen collecte coördinator wil zijn stuur dan een mail naar info@hartekind.nl. Wellicht kunnen we samen op zoek naar een collecte coördinator voor jouw gemeente of kun je aansluiten bij een andere gemeente. Tijdens de collecteweek is het noodzakelijk om een collecte coördinator te hebben.

 

Collecteprotocol

Zoals alle collecterende goede doelen moet Stichting Hartekind voldoen aan het collecteprotocol. Dit zijn regels die Stichting Collecteplan heeft opgesteld voor de organisatie van de collecte. De regels zijn erop gericht om fraude of misbruik te voorkomen.

 

Doe je mee?

 

 

« Bekijk alle evenementen