Mijn Hart Klopt Voor …

25.000 kinderen in Nederland hebben een hartafwijking. Velen van hen ervaren daardoor beperkingen in het dagelijks leven. Zij zijn bijvoorbeeld vaker afwezig van school voor een bezoek aan het ziekenhuis of kunnen op het schoolplein fysiek niet hetzelfde aan als hun klasgenoten. Voor deze hartekinderen zijn lieve familie, vrienden, buren en zorgverleners heel belangrijk. Zij steunen hartekinderen en hun ouders en helpen waar nodig.

Tijdens de Hartekindweek van 14 t/m 20 februari 2022 vragen hartekinderen en hun ouders aandacht voor de impact van een hartafwijking op het leven van hun kind. Met de hashtag #mijnhartkloptvoor delen zij op social media (video)berichten om iemand te bedanken die veel voor hen betekent. Bekijk hier hun verhaal en zie hoe jij zelf hartekinderen kunt helpen.

 

“Allebei mijn zoons hebben een donorhart.”

- Merel, hartemoeder van Daan en Lev

 


Eén van de bedankberichten komt van Daan (6) en Lev (0), beiden hartekind. Bij zijn geboorte had Daan een moeilijke start. Na verschillende testen bleek hij een zeer ernstige hartafwijking te hebben. Een harttransplantatie was onvermijdelijk en dat terwijl Daan toen pas 2 maanden oud was. Als moeder Merel 6 jaar later zwanger is van zoon Lev, lijkt alles in orde. Maar Lev komt stil uit de buik en moet net als zijn broer op gang worden geholpen. Ook Lev ontvangt uiteindelijk een donorhart. In deze moeilijke periodes zorgt IC-verpleegkundige Nathalie ontzettend goed voor de kinderen van Merel & Bram. Ruben Nicolai zoekt Nathalie op tijdens haar werk om het bedankbericht van Daan en Lev te bezorgen. 

 Bekijk in onderstaande video het verhaal van Daan en Lev:

 


 

 

“Iedereen zegt dat het een dokter is, maar in mijn ogen is het een held. Hij heeft mijn leven gered!”

- Hartekind Kylie



Ook hartekind Kylie (18) wil graag iemand bedanken die veel voor haar betekent. Twee weken na haar geboorte bleek Kylie een ernstige hartafwijking te hebben. Hierdoor is zuurstofgebrek in de hersenen ontstaan en functioneert zij als een zesjarige. De artsen hadden weinig hoop, maar dokter Nico Blom gaf niet op en knokte voor Kylie. Nu zij officieel volwassen is, neemt Kylie met pijn in haar hart afscheid van haar kindercardioloog. Hartekind-ambassadeur Avalon Aardoom, zelf ook een hartekind, regelde een bijzondere laatste ontmoeting voor Kylie met dokter Blom.

Bekijk in onderstaande video het verhaal van Kylie:

 


 

 

“Wij hebben meerdere keren afscheid moeten nemen.”

- Sabine, moeder van hartekind Daan


Sabine, Wiebe en hun hartekind Daan hebben een bijzonder verhaal ingestuurd voor de actie #mijnhartkloptvoor. Toen de arts twee dagen na de keizersnede een hartruis constateerde bij Daan, vielen zij direct van hun roze wolk. Daan bleek een ernstige hartafwijking te hebben. Na vele ziekenhuisopnames en een openhartoperatie bij Daan, stortte Sabine volledig in. De ouders van Wiebe namen de zorg voor Daan over, zodat Sabine kon herstellen. Inmiddels is Daan bijna 1 jaar en wonen zij nog steeds bij hen in. Reden genoeg om hun (schoon)ouders in het zonnetje te zetten!

Bekijk in onderstaande video het verhaal van Daan:

 

 

Help jij mee?

Om kinderen zoals Daan, Lev, Kylie en Daan te helpen, heeft Stichting Hartekind jouw hulp hard nodig. Om de kans op overleving voor hartekinderen te vergroten en hun kwaliteit van leven te verbeteren, is méér onderzoek nodig. Want alleen zo leren artsen complicaties, restafwijkingen, hartritmestoornissen, hartfalen, hersenschade en ontwikkelingsproblemen beter begrijpen, behandelen én voorkomen.

Word jij ook vaste donateur van Stichting Hartekind? Je draagt dan direct bij aan de financiering van onderzoek en andere projecten die de droom van alle 25.000 hartekinderen in Nederland in vervulling laat gaan: “gewoon” kind kunnen zijn. Jij kunt het verschil maken.
 

Word nu donateur

 

35 kinderlevens per jaar redden

Eén van de projecten die Stichting Hartekind financiert, is de saturatiemeter: een klein apparaat dat snel en pijnloos het zuurstofgehalte in het bloed meet. Het biedt uitkomst bij het vroegtijdig opsporen van een kritische hartafwijking bij baby’s, die nu in 30-40% van de gevallen nog wordt gemist tijdens de 20-weken echo. Zonder medisch ingrijpen overlijden deze kinderen in de eerste levensmaand. Vroegtijdige diagnose is dus van levensbelang. Met behulp van een saturatiemeter worden 35 kinderlevens per jaar gered!

Stichting Hartekind stelt daarom gratis saturatiemeters beschikbaar aan alle 1.600 eerstelijns verloskundigen in Nederland. Als jij vaste donateur wordt, support je onder andere het project saturatiemeting of één van de andere initiatieven en onderzoeken die worden gefinancierd. Als 3 mensen een jaar lang 9 euro per maand doneren, kan bijvoorbeeld al 1 nieuwe saturatiemeter worden aangeschaft. Iedere euro is welkom en wordt goed besteed! Help jij mee?
 

Ja, ik word vaste donateur

 

Verlopen evenement

Helaas is het niet meer mogelijk om iemand in te schrijven voor dit evenment.
We willen iedereen bedanken voor hun hart verwarmende berichten en aanmeldingen.