Mijn Hart Klopt Voor …

Uit alle inzendingen heeft Ruben Nicolai een paar hartverwarmende verhalen gekozen van hartekinderen en hun omgeving die iemand graag willen verrassen. Samen met een cameraploeg ging Ruben op pad om hun dankwoorden over te brengen.

Annemarie en Ivo's hart klopt voor Marieke en haar man Matthijs. Twee belangrijke mensen die de zorg voor hun dochter Evy op zich namen, toen hun pasgeboren zoontje Luuk in het ziekenhuis lag.

 

Luca's hart klopt voor dokter Ulrike Kraemer. Zij is één van de artsen aan wie Luca zijn nieuwe hart te danken heeft. Daarom ging Ruben Nicolai bij haar langs met een bijzondere boodschap.

 

Eva's hart klopt voor dokter Irene Kuipers. Gewapend met een bos rozen, ging Ruben Nicolai bij deze arts langs om haar dankwoorden over te brengen.

 

Hartekinderen

Dagelijks redden zorgverleners de levens van kinderen met een aangeboren hartafwijking. Een heldendaad. Maar ook anderen in je omgeving staan voor je klaar. Denk aan familie, vrienden en/of buren.

Vergeleken met vijftig jaar geleden zijn er gelukkig al steeds meer kinderen die met een aangeboren hartafwijking volwassen worden. Helaas zijn er ook nog steeds veel te veel kinderen die het niet overleven. Des te meer heb je dan de steun van naasten nodig.

In Nederland leven er momenteel meer dan 25.000 kinderen en volwassenen met een aangeboren hartafwijking en vele ouders die hun kind moesten verliezen. Allerlei mensen hebben voor deze personen klaargestaan, hen geholpen. Hoe mooi zou het zijn als al deze hartekinderen en/of hun ouders iemand zouden bedanken die zoveel voor hen heeft betekend?!