"Zolang hij in mijn buik zat was er niets aan de hand, maar na de geboorte zou Wes binnen een paar dagen zuurstoftekort krijgen en dus overlijden."

 Karin, moeder van hartekind Wes

 

Dit is Wes. Wes is geboren met een ongebruikelijke combinatie van hartafwijkingen. Pas 1,5 jaar oud en nu al heeft hij twee zware operaties achter de rug.  

 

Binnen 10 jaar uit de top 3

Wes is niet de enige. Elke dag worden 4 kinderen geboren met een hartafwijking en niet alle kinderen overleven dit. Een hartafwijking is zelfs doodsoorzaak #1 onder kinderen in Nederland. En als een kindje het wel redt, betekent dat vaak een leven met operaties, behandelingen en beperkingen. 

Dat moet én kan beter, voor Wes en al die andere kinderen. Daarom hebben we uw hulp nodig! Onderzoek is dé oplossing en uw donatie maakt dat mogelijk. Steun daarom nu Stichting Hartekind. Denk met uw hart, geef met uw hart en stop kindersterfte!  
 

Doneer nu

 

Wat we doen

Stichting Hartekind zet zich met hart en ziel in om de overlevingskans van kinderen met een hartafwijking te vergroten en hun kwaliteit van leven te verbeteren. Met als doel om hartafwijkingen binnen 10 jaar uit de top 3 van meestvoorkomende doodsoorzaken onder kinderen te krijgen.

 


Boek


TikkieRing

Helpt ouders met praktische informatie om om te gaan met de impact van een hartafwijking op het leven van hun kind. Zo verbeteren we de kwaliteit van leven van meer dan 1.500 hartekinderen.
 
Helpt hartekinderen om hun ervaringen in het ziekenhuis te verwerken, beloont hun moed en creëert begrip bij de mensen om hen heen. Zo helpen we al meer dan 16.000 hartekinderen.
 
Meer informatie Meer informatie

 

 


Meetapparatuur


Onderzoek

Helpt verloskundigen om kritische hartafwijkingen eerder op te sporen door het zuurstofgehalte in het bloed van pasgeboren baby's te meten. Zo redden we 35 kinderlevens per jaar.
 
Helpt artsen om hartafwijkingen beter te leren begrijpen, behandelen én voorkomen. Zo financieren we o.a. onderzoek naar het zelfherstellend vermogen van het hart. 
 
Meer informatie Meer informatie

 

Help mee

Om hartafwijkingen uit de top 3 van meestvoorkomende doodsoorzaken onder kinderen te krijgen, is jaarlijks 4 miljoen euro nodig. Help jij mee? Word dan nu vaste donateur van Stichting Hartekind. Daarmee financieer je direct levensbelangrijk onderzoek en projecten en red je in de toekomst kinderlevens. Elke bijdrage maakt verschil en wordt goed besteed.
 

Word vaste donateur