Dankzij onze donateurs kan Stichting Hartekind noodzakelijk onderzoek financieren. Het is dé oplossing om hartafwijkingen bij kinderen beter te leren begrijpen, behandelen én voorkomen. Bekijk hieronder alle mogelijkheden om te helpen met een donatie en draag bij op een manier die bij jou past.

Denk met je hart, geef met je hart.

Prentenboek met slaapmuts en raket

GRATIS prentenboek

Word nu donateur voor minimaal 5 euro per maand en ontvang GRATIS het prentenboek ‘t Maanemannetje, geschreven door mindful parenting expert Charlotte le Conge Kleyn t.w.v. €17,95.

Kom in contact

Heb je vragen over doneren aan Stichting Hartekind? Wij denken graag met je mee. Neem vrijblijvend contact op met:

Fleur van den Bos
Particuliere donateurs
Telefoon: 06-18 16 55 55
E-mail: fleur@hartekind.nl

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik doneren aan Stichting Hartekind?

Hierboven zie je alle manieren waarop jij bij kunt dragen. Groot of klein; iedere bijdrage aan Stichting Hartekind maakt het verschil. Met jouw gift steun je levensbelangrijk onderzoek naar hartafwijkingen bij kinderen. Met als doel dat hartekinderen in de toekomst onbezorgd kind kunnen zijn.

Waar wordt mijn donatie aan besteed?

Stichting Hartekind zet zich met hart en ziel in voor het vergroten van de overlevingskans van hartekinderen en het verbeteren van hun kwaliteit van leven. Met dit doel financieren wij noodzakelijk onderzoek, maken innovatieve projecten mogelijk, geven voorlichting aan ouders en creëren bewustwording bij het brede publiek over de impact van een hartafwijking bij kinderen. Zo werken we – sámen met jou – aan een wereld waarin hartekinderen onbezorgd kind kunnen zijn!

Bekijk alle lopende onderzoeken.

Is Stichting Hartekind een betrouwbaar Goed Doel?

Integriteit, kwaliteit en transparantie vormen de kernwaarden van Stichting Hartekind. We gaan zo efficiënt en effectief mogelijk om met iedere euro die wij ontvangen, vinden het belangrijk om onze achterban hierover zo goed mogelijk te informeren en laten ons onafhankelijk controleren.

Stichting Hartekind heeft een CBF-keurmerk, een ANBI-status en houdt zich aan de Code Goed Bestuur en de richtlijnen van Goede Doelen Nederland. De toekenningen van onderzoek door Hartekind vinden plaats op basis van een advies van de Ouderraad en de Wetenschappelijke Adviesraad, waarvan de leden werkzaam zijn binnen de kindercardiologie.

Lees hier alles over de certificering en keurmerken van Stichting Hartekind.

Hoe verhoudt Stichting Hartekind zich tot andere organisaties?

Stichting Hartekind is het énige goede doel in Nederland dat zich uitsluitend inzet voor wetenschappelijk onderzoek naar hartafwijkingen bij kinderen. De focus van Hartekind op kinderen met een hartafwijking is levensbelangrijk, omdat er op dit moment structureel te weinig aandacht is voor deze hele grote groep. Veel van deze kinderen krijgen een leven lang te maken met ingrepen en ziekenhuisbezoeken. Daar komt bij dat zij een lagere kwaliteit van leven ervaren en een kortere levensverwachting hebben.

Stichting Hartekind werkt nauw samen met de kinderhartcentra in Nederland om de zorg voor alle hartekinderen verder te verbeteren. Daarnaast werkt Hartekind samen met patiëntenverenigingen en gezondheidsfondsen zoals de Hartstichting. Deze organisaties hebben allen een nadrukkelijk bredere missie dan alleen hartekinderen.

Werft Stichting Hartekind donateurs aan de deur?

Nee, Stichting Hartekind gaat niet langs de deur voor de werving van donateurs. Wel collecteren we één keer per jaar tijdens onze collecteweek voor een eenmalige bijdrage. Onze collectanten zijn te herkennen aan een hesje en keycord met pas van Stichting Hartekind.

Is er buiten de collecte iemand bij jou aan de deur geweest die zich voordoet als iemand van Stichting Hartekind? Dan horen wij graag van je. Zo kunnen we checken of dit klopt en indien nodig actie ondernemen. Neem contact met ons op per e-mail via of telefonisch via 085-877 2218.

Hoe wijzig ik mijn vaste donatie?

Om je vaste donatiebedrag of rekeningnummer te wijzigen óf om je vaste donatie op te zeggen, kun je telefonisch contact opnemen met Stichting Hartekind via 085-877 2218. Houd het betalingskenmerk van jouw donatie bij de hand. Je vindt dit op je bankafschrift in de omschrijving bij iedere incasso.