TikkieRing

Tikkies zijn stoere bedels voor kinderen met een hartafwijking. Bij ieder onderzoek en iedere behandeling ontvangt jouw hartekind een bijbehorende Tikkie. Die gaan samen aan de TikkieRing en vertellen zo het eigen verhaal. 

TikkieRing waardevol
Operaties, prikken, behandelingen en controles voor jouw hart of het hart van jouw hartekindje. Elke keer krijg jij of krijgt jouw kind een Tikkie. De ring wordt steeds voller en vertelt zo het verhaal van de ziekenhuisbezoeken en behandelingen. De TikkieRing helpt bij het verwerken van jouw ervaringen of die van je hartekind. Daarnaast worden vanuit de TikkieRing regelmatig evenementen en acties georganiseerd die jou of jouw kind helpen om gewoon kind te kunnen zijn. Bij de TikkieRing hoort een logboek. Hier kan jij of jouw kind belevenissen, aantekeningen, foto’s en andere herinneringen in bij houden.  

  • Tikkies helpen de ervaringen in het ziekenhuis te verwerken
  • Jij of jouw kind wordt beloond voor moed, kracht en doorzettingsvermogen
  • Tikkies maken het makkelijker om te praten over de ervaringen
  • Vanuit Tikkie kun je deelnemen aan evenementen en acties die helpen gewoon kind te zijn

TikkieRing, van Hartstichting naar Stichting Hartekind
Vanaf 1 januari 2021 heeft Stichting Hartekind de TikkieRing overgenomen van de Hartstichting. Stichting Hartekind gelooft dat de TikkieRing een prachtig hulpmiddel is bij de verwerking van alle behandelingen en is dankbaar en trots om dit product van de Hartstichting te mogen overnemen. Klik hier voor meer informatie.

Startpakket
Via de kindercardioloog ontvang jij of jouw kind het startpakket. Dit bestaat uit de TikkieRing, de eerste vier tikkies, de inlogcode van het online platform (www.tikkiering.nl) en het boek ‘De schatten van Rapatiki’ met daarin het papieren logboek.  


Reserveer nu vast jouw Hartekind Tikkie
Vanwege de overname gaat Hartekind ook een speciale Hartekind Tikkie ontwikkelen. Wij willen jou of jouw hartekindje graag de mogelijkheid geven om deze straks als eerste te ontvangen! Laat daarom jouw gegevens achter naast dit bericht en je ontvangt de komende periode meer informatie over de speciale Hartekind Tikkie. 

Meld je aan

 

 

Drie veel voorkomende vragen

Welke ziekenhuizen werken er op dit moment met de TikkieRing?

a. Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)
b. Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)
c. Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) in Utrecht
d. VUmc in Amsterdam
e. Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam
f. Radboudumc Amalia kinderziekenhuis in Nijmegen 
g. Juliana Kinderziekenhuis (JKZ) in Den Haag
h. Erasmus MC-Sophia in Rotterdam
i. Maastricht Universitair Medisch Centrum (UMC+)

Ik heb niet alle Tikkies ontvangen. Hoe nu verder?

Reikten de artsen in het ziekenhuis nog geen Tikkies uit toen jouw kind of jij onder behandeling was of mis je een aantal Tikkies? Dan is er een speciale verzameltikkie beschikbaar in de vorm van een boek. Dit boek staat symbool voor alle behandelingen die er al zijn geweest. Vraag naar deze speciale tikkie in het ziekenhuis! 

Mijn kindje is overleden. In hoeverre is daar iets voor beschikbaar?

Wat verschrikkelijk dat jouw hartekindje is komen te overlijden. Special voor overleden hartekindjes is er de Tikkie ster ontwikkelt. Deze Tikkie staat symbool voor alle mooie herinneringen aan jouw lieve kindje en de avonturen die hij of zij heeft meegemaakt. Lees hier meer over de Tikkie Ster.

 

Informatie voor ziekenhuizen
Ben je een zorgverlener en geeft jouw ziekenhuis de TikkieRing uit? Bekijk dan onze informatie en de  tips voor het werken met de TikkieRing en het bestellen van Tikkies.

Meer informatie over de TikkieRing voor ziekenhuizen

 

Heb je vragen of wil je graag contact hebben over de TikkieRing met Hartekind?
Neem dan contact op met Nicky Lakeman via TikkieRing@hartekind.nl.