Het Hartekind Boek

In Nederland worden jaarlijks ongeveer 1.500 kinderen met een hartafwijking geboren. Ouders van deze hartekinderen zijn bezorgd en hebben vaak vragen over de impact van een hartafwijking op het dagelijks leven van hun kind. Om antwoord te geven op veelvoorkomende vragen, geeft Stichting Hartekind een prachtig boek uit voor hartekinderen en hun omgeving. Een 260 pagina's tellend boek vol informatie van artsen, praktische tips en ervaringsverhalen van hartekinderen en hun familieleden, ondersteund met prachtige foto's.


Een hartafwijking in de praktijk

In het kinderhartcentrum krijgen hartekindouders na diagnose de nodige medische informatie. De kindercardioloog bespreekt wat er aan de hand is met het hart van hun kind en hoe het behandeltraject eruit komt te zien. Naast deze essentiële medische informatie, geeft Het Hartekind Boek in begrijpelijke taal uitleg over meer praktische onderwerpen rondom hartafwijkingen en helpt het ouders om de situatie van hun hartekind aan familie en vrienden uit te leggen.  


Alle belangrijke thema's aan bod

Het boek is samengesteld vanuit de expertise van Stichting Hartekind, in nauwe samenwerking met diverse kindercardiologen, (medisch) specialisten en ervaringsdeskundigen. De belangrijkste thema's die voor hartekinderen een rol spelen in hun weg naar volwassenheid komen aan bod. Naar school gaan, sporten, een bijbaan, vriendschap en seksualiteit; stuk voor stuk onderwerpen die voor hartekinderen anders kunnen zijn dan voor andere kinderen. Bij ieder thema wordt informatie gegeven door een specialist, deelt een hartekind of familielid zijn/haar ervaringsverhaal en worden praktische tips gegeven. 


Gratis voor nieuwe hartekind ouders

Alle ouders die ná 1 juni 2021 horen dat hun kindje een hartafwijking heeft, krijgen het boek gratis uitgereikt in het kinderhartcentrum waar zij onder behandeling zijn. Dit belangrijke initiatief wordt mogelijk gemaakt door donaties en giften van particulieren en bedrijven aan Stichting Hartekind. Het boek draagt bij aan de doelstelling van de stichting om hartekindouders te ondersteunen met de juiste voorlichting en een hart onder de riem te steken met persoonlijke verhalen. Want ook al is ieder verhaal anders: je staat er niet alleen voor!

Is jouw hartekind vóór deze datum geboren en wil je ook een exemplaar van het boek in huis halen? Of wil je het boek cadeau geven aan familie of vrienden? Bestel Het Hartekind Boek voor slechts € 25,00 (excl. verzendkosten) in de webshop. Hiermee draag je ook eenmalig met een kleine bijdrage bij aan onze gezamenlijke missie: hartekinderen onbezorgd kind laten zijn. 

Naar de webshop