Ambassadeurs

De Ambassadeurs van Stichting Hartekind willen ieder op zijn/haar eigen manier op vrijwillige basis een steentje bijdragen om het belang van Stichting Hartekind onder de aandacht te brengen van het ‘brede’ publiek. Wij stellen hen graag aan u voor!

Ruben Nicolai - Presentator en TV-maker

Ruben is presentator en TV-maker. Ruben is enorm betrokken bij alles wat met kinderen te maken heeft en sinds 2018 enthousiaste ambassadeur van Stichting Hartekind.
 
 'Kinderen gaan me enorm aan het hart. Als je je bedenkt wat hartekindjes mee moeten maken... verschrikkelijk. Daar zet ik me graag voor in.'
 
Ruben gaat helpen om de naamsbekendheid van Stichting Hartekind en de hartafwijking bij kinderen te vergroten.

Martijn Fischer - Acteur en zanger

"Het ligt voor mij voor de hand om ambassadeur te worden van Stichting Hartekind omdat mijn zoon en de zoon van mijn beste vriend beiden aan hun hart zijn geopereerd toen ze klein waren. Ze zijn er godzijdank goed doorheen gekomen hoewel het altijd een spannende kwestie blijft. De machteloosheid die je voelt als dat aan de hand blijkt te zijn en de dankbaarheid die je voelt als er mensen zijn die zich inzetten om deze kinderen zo goed mogelijk te helpen, is voor mij de reden om mij aan Hartekind te verbinden als ambassadeur. Ik ga proberen om op een zo leuk mogelijke manier Stichting Hartekind onder de aandacht te brengen. Het belang van onderzoek naar specifiek kinderharten is gewoon heel groot om zoveel mogelijk van die koters zo goed mogelijk te helpen.

Mijn zoon is intussen een stevige kerel geworden die het goed doet op school veel vriendjes en vriendinnetjes heeft en volop voetbalt en ook iets te vaak achter de gameconsole zit..... Het is geweldig om hem te zien opgroeien en dat verdienen alle hartekinderen!" 

Yara van Kerkhof - Olympisch kampioene shorttrack

Yara van Kerkhof is olympisch kampioene shorttrack en zelf een Hartekind. Zij gaat de komende jaren helpen om Hartekind te laten doorgroeien als landelijk bekend goed doel en wil zich inzetten om het leven van Hartekinderen nog beter te maken.
 
De aangeboren hartafwijking gaat mij letterlijk aan het hart. Ik ben zelf geholpen aan mijn hartafwijking toen ik 7 was en kan daardoor iedere dag doen wat ik wil. Nu is het tijd om iets terug te doen!’.

Avalon Aardoom - Schaatster - shorttrack

"Hallo ik ben Avalon, geboren met een hartafwijking en lid van het Nederlandse shorttrackteam. Je zag het niet aan mij, maar toch had ik iets. Een hartafwijking. Deze afwijking heeft mij jaren lang belemmerd om te doen wat ik het liefste deed: schaatsen!
 
Gelukkig ben ik geopereerd en kan ik sinds een aantal jaren nu vol voor mijn sport gaan.
 
Toch weet ik als geen ander hoe moeilijk het is om iets te hebben dat niemand ziet of begrijpt. Het belemmert worden in wat je het liefste doet gun ik geen enkel kind.
Mijn droom is om ooit naar de Olympische spelen te gaan en thuis te komen met een medaille!
 
Ik inspireer graag kinderen met hun dromen, omdat ik zelf ook een droom had en heb. Daarom zet ik mij graag in voor Stichting Hartekind, in de hoop kinderen meer kansen te geven op genezing en verbetering van hun leven."

Ellen van Langen - Atlete - Olympisch kampioen 800m

"Als topsporter vraag je veel van je lichaam. Zo niet alles. Je bent er dag en nacht mee bezig om die ultieme prestatie neer te zetten. Maar nog belangrijker is dat je lichaam je in staat stelt om ongedwongen te leven. Door de blessures die ik in mijn topsportcarrière heb gehad weet ik hoe het is als je lichaam niet meer doet wat je wilt. Hartekinderen hebben hier levenslang mee te maken. Daarom steun ik als ambassadeur het werk van Stichting Hartekind. Dit goede doel zet zich in om de overlevingskansen van kinderen met een aangeboren hartafwijking te vergroten en hun kwaliteit van leven te verbeteren."

Sanne Keizer - Olympisch beachvolleybalster

“Als topsporter weet ik als geen ander hoe belangrijk het is om op je lichaam te kunnen vertrouwen. En hoe heerlijk het is om veel in beweging te zijn zonder dat je snel moe bent. Hartekinderen kunnen hun vriendjes vaak niet bijbenen en ongedwongen sporten is moeilijk. Ik zet me daarom graag in voor Stichting Hartekind om betere medische kansen voor deze kinderen te bieden en de kwaliteit van hun leven te verbeteren.”

Wil je meer weten over Sanne Keizer, volg Sanne op Instagram

Skip 'Jay' Boekhorst - Danser

Skip is 18 jaar en bekend van het tv-programma Hollands Got Talent. Ondanks zijn ernstige hartproblemen stopt hij niet met dansen. Hij hoopt met het ambassadeurschap mensen blij te kunnen maken, een goed gevoel te geven, maar vooral dat hij veel geld op kan halen voor alle hartonderzoeken. 
 

ZO! Gospel Choir

"Kinderen zijn emotie. Muziek is emotie. De emotie, dat is waar ZO! Gospel Choir en Stichting Hartekind elkaar vinden. ZO! Gospel Choir is gegrepen door het verhaal van Hartekind en zet zich met al haar talent in om meer naamsbekendheid te krijgen voor aangeboren hartafwijkingen en Stichting Hartekind en draagt bij aan het werven van fondsen. Zo treedt ZO! op bij evenementen van Stichting Hartekind en zet zij haar netwerk in de muzikale wereld in om hartekinderen te helpen!"

Shirma Rouse - Zangeres

“Mijn liefde voor Stichting Hartekind komt vanuit een hart voor kinderen! Kinderen zijn onze toekomst! Het feit dat ik een onbezonnen jeugd mocht ervaren waar ik alles maar dan ook alles mocht doen. Gun ik ieder kind. Rennen en spelen met hun vriendjes en vriendinnetjes! Dus ik ga mee in de strijd naar meer onderzoek voor onze kinderen!”