Ambassadeur Ruben Nicolai interviewt hartekinderen

Ambassadeur Ruben Nicolai

Ruben Nicolai is een bekende cabaretier en presentator van programma’s als The Masked Singer, Lego Masters en De Erfgenaam. Hij werd bij het Nederlandse publiek vooral bekend door zijn deelname aan de De Lama’s.  

Sinds 2018 is Ruben Nicolai een enthousiaste en enorm betrokken ambassadeur van Stichting Hartekind. Zo heeft hij al een aantal keer het Hartekind Gala gepresenteerd en zet hij zich voor de volle 100% in om de naamsbekendheid van de stichting te vergroten. Ruben gaat met het initiatief “Mijn hart klopt voor” het hele land door om hartekinderen en harteouders te spreken. Daarnaast werkt hij mee aan diverse campagnes voor Stichting Hartekind.

Kinderen gaan me enorm aan het hart. Ik zet me heel graag in voor hartekindjes. Het is verschrikkelijk wat zij mee moeten maken.

Ruben Nicolai

Ambassadeur Stichting Hartekind

Hartekind Daan

Tijdens de Hartekindweek van 14 t/m 20 februari 2022 vroegen we aandacht voor de impact van een hartafwijking op het leven van een hartekind. Met de hashtag #mijnhartkloptvoor deelden hartekinderen en ouders via social media (video)berichten om iemand te bedanken die veel voor hen betekent. Ambassadeur Ruben Nicolai ging op pad om de (schoon)ouders van Sabine en Wiebe in het zonentje te zetten. Twee dagen na de geboorte van hun zoon Daan, vielen Sabine en Wiebe van hun roze wolk. De arts hoorde een hartruis en hun baby bleek een ernstige hartafwijking te hebben. Nadat Daan meerdere keren was opgenomen en een openhartoperatie had ondergaan, stortte Sabine volledig in. De ouders van Wiebe namen de zorg voor Daan over, zodat Sabine kon herstellen. Inmiddels is Daan bijna 1 jaar en wonen zij nog steeds bij hen in.

Wij hebben meerdere keren afscheid moeten nemen.

Sabine

Moeder van Hartekind Daan