Ambassadeur Nienke Plas

Nienke Plas is iemand die veel ballen tegelijk in de lucht weet te houden. Ze is comedian, content creator, actrice, YouTuber en won in 2019 de Gouden Televizier-Ring voor Beste Online-Videoserie en de Gouden Televizier-Ster voor talent. Ze tourt het hele land door met de show ‘Postnatale Expressie’ en staat bekend om haar eigenheid en geen blad voor de mond te nemen. Nienke is getrouwd met Resley en woont samen met hem en hun drie kinderen Frenky-Dean, Novi-Jaxx en hartekind Harley in Amsterdam.  

Tijdens de meest zenuwslopende dagen in het ziekenhuis ben ik erachter gekomen dat het belangrijk is dat er specialistische artsen voor onze kinderen zijn.

Vrouw lachend

Nienke Plas

Moeder van hartekind Harley & ambassadeur Stichting Hartekind

Toen dochter Harley 8 weken oud was, ontdekten ze dat er iets mis was met haar hart. Harley is geboren met de hartafwijking Tetralogie van Fallot en heeft voor haar eerste verjaardag al twee hartoperaties achter de rug.  

Vrouw met baby in ziekenhuis

Nienke: “Door mijn eigen ervaring met een hartekindje realiseer ik me hoeveel geweldig werk de artsen kunnen verrichten bij kinderen met een hartafwijking, maar ook dat er nog zoveel niet bekend is. En hoeveel kindjes er gered kunnen worden als er meer onderzoek naar hartafwijkingen gedaan kan worden. Gelukkig is het bij ons goed afgelopen en dit gun ik iedereen! Daarom voelde het ook heel natuurlijk om mij aan te sluiten bij Stichting Hartekind.”