Met een grote gift aan Stichting Hartekind draag je op een impactvolle manier bij aan de toekomst van hartekinderen. Met een gift vanaf €1.000 versnel je noodzakelijk onderzoek. Zodat er in de toekomst minder kinderen worden geboren met een hartafwijking, meer hartekinderen overleven en zij een beter leven hebben. Jouw betrokkenheid is van levensbelang.

Doe een grote gift
Verdrietige moeder met kind wordt getroost door verpleegkundige in ziekenhuis

Waarom steunen met een grote gift?

Elke dag worden er 4 kinderen geboren met een hartafwijking en niet alle kinderen overleven dit. Een hartafwijking is zelfs doodsoorzaak #1 onder kinderen in Nederland. En als een kindje het wel redt, betekent dat vaak een leven vol zorgen met operaties, behandelingen en beperkingen. Méér onderzoek is noodzakelijk om hartekinderen een gezonde toekomst te geven.

Kom in contact

Wil je meer informatie over groot schenken aan Stichting Hartekind? Of heb je een specifieke wens en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Wij denken graag met je mee. Neem vrijblijvend contact op met:

Fleur van den Bos
Particuliere donateurs
Telefoon: 06-18 16 55 55
E-mail: fleur@hartekind.nl

We waren zo blij met de geboorte van Puck. Maar ook zo bang voor alles wat komen ging.

Sanne

Moeder van hartekind Puck

Veelgestelde vragen

Waar wordt mijn donatie aan besteed?

Stichting Hartekind zet zich met hart en ziel in voor het vergroten van de overlevingskans van hartekinderen en het verbeteren van hun kwaliteit van leven. Met dit doel financieren wij noodzakelijk onderzoek, maken innovatieve projecten mogelijk, geven voorlichting aan ouders en creëren bewustwording bij het brede publiek over de impact van een hartafwijking bij kinderen. Zo werken we – sámen met jou – aan een wereld waarin hartekinderen onbezorgd kind kunnen zijn!

Bekijk alle lopende onderzoeken.

Is Stichting Hartekind een betrouwbaar Goed Doel?

Integriteit, kwaliteit en transparantie vormen de kernwaarden van Stichting Hartekind. We gaan zo efficiënt en effectief mogelijk om met iedere euro die wij ontvangen, vinden het belangrijk om onze achterban hierover zo goed mogelijk te informeren en laten ons onafhankelijk controleren.

Stichting Hartekind heeft een CBF-keurmerk, een ANBI-status en houdt zich aan de Code Goed Bestuur en de richtlijnen van Goede Doelen Nederland. De toekenningen van onderzoek door Hartekind vinden plaats op basis van een advies van de Ouderraad en de Wetenschappelijke Adviesraad, waarvan de leden werkzaam zijn binnen de kindercardiologie.

Lees hier alles over de certificering en keurmerken van Stichting Hartekind.

Hoe verhoudt Stichting Hartekind zich tot andere organisaties?

Stichting Hartekind is het énige goede doel in Nederland dat zich uitsluitend inzet voor wetenschappelijk onderzoek naar hartafwijkingen bij kinderen. De focus van Hartekind op kinderen met een hartafwijking is levensbelangrijk, omdat er op dit moment structureel te weinig aandacht is voor deze hele grote groep. Veel van deze kinderen krijgen een leven lang te maken met ingrepen en ziekenhuisbezoeken. Daar komt bij dat zij een lagere kwaliteit van leven ervaren en een kortere levensverwachting hebben.

Stichting Hartekind werkt nauw samen met de kinderhartcentra in Nederland om de zorg voor alle hartekinderen verder te verbeteren. Daarnaast werkt Hartekind samen met patiëntenverenigingen en gezondheidsfondsen zoals de Hartstichting. Deze organisaties hebben allen een nadrukkelijk bredere missie dan alleen hartekinderen.