Landelijke collecteweek 2024

 

Strijd mee vóór onderzoek en vooruitgang

Maar liefst 25.000 kinderen in Nederland hebben een hartafwijking. Als gevolg daarvan overlijden ongeveer 150 kinderen per jaar, waarmee een hartafwijking doodsoorzaak #1 is onder kinderen tot 15 jaar. En overleven betekent voor hartekinderen vaak leven met operaties, behandelingen en beperkingen. Dit moet en kán anders! 

 

Onderzoek is dé oplossing

Artsen moeten hartafwijkingen complicaties, restafwijkingen, hartfalen, hartritmestoornissen, hersenschade en ontwikkelingsproblemen veel beter leren begrijpen, behandelen én voorkomen. En daarvoor is onderzoek nodig. Stichting Hartekind financiert dit levensbelangrijke onderzoek. Met als doel om binnen 10 jaar uit de top-3 te zijn van meest voorkomende doodsoorzaken onder kinderen tot 15 jaar. 

Voor dit onderzoek is geld nodig: 4 miljoen euro per jaar om precies te zijn. Helaas zijn we daar nog niet. Daarom halen we tijdens de jaarlijkse collecteweek van 4 t/m 10 februari 2024 zoveel mogelijk geld op om levensbelangrijk onderzoek naar hartafwijkingen bij kinderen te versnellen.
 

Strijd mee tégen onnodig leed en kindersterfte.
En vóór onderzoek en vooruitgang.

 

Word collectant

Ook jij kunt bijdragen aan een gezondere toekomst voor kinderen met een hartafwijking. Meld je aan als digitaal collectant voor Stichting Hartekind. Je haalt dan via je eigen mobiele telefoon heel makkelijk, snel en veilig zoveel mogelijk geld op voor levensreddend onderzoek naar hartafwijkingen bij kinderen. Of word huis-aan-huis collectant en ga tijdens de collecteweek langs de deuren in je eigen gemeente.

Meld je direct aan via het formulier op deze pagina!

 

Ook Victor (2 jaar) is een hartekindje. 

Na een goede zwangerschap en prachtige geboorte werd onze zoon ogenschijnlijk kerngezond geboren. 

Toch zijn we kort daarna in een heftige rollercoaster beland. Victor ging moeilijker ademen en zijn kleur werd minder roze. De oorzaak was onduidelijk. Artsen zetten alles op alles om te ontdekken wat er aan de hand was, maar langzaam zagen we het leven uit ons kleine mannetje wegglippen. Verschillende onderzoeken later, bleek Victor een kritieke pulmonale stenose te hebben, waarbij zijn longslagader klep niet functioneerde. 

's Avonds laat is Victor uiteindelijk gestabiliseerd, werd hij beademd en is hij overgebracht naar de NICU in het UMCG. Een fantastisch team van kindercardiologen, anesthesisten, neonatologen en IC-verpleegkundigen hebben zich daar over onze zoon ontfermd. 

Victor was pas 2 dagen oud toen hij zijn eerste ingreep kreeg. De uitkomst was goed. De longslagaderklep is open, maar helaas heeft hij wel een forse lekkage van de klep. 

Victor heeft lang moeten herstellen op de NICU. Het loskomen van de beademing, de medicatie, de zuurstof… het viel hem allemaal zwaar. Er zijn kritieke momenten geweest waar wij als ouders machteloos naar ons kleine mannetje stonden te kijken. Verscheurd van verdriet en verscheurd als gezin van vijf met nog twee meisjes 150 kilometer verderop. 

Voor nu doet Victor het fantastisch. Het is een levenslustig, blij en heerlijk mannetje. Zijn toekomstperspectief is goed, maar toch onzeker. Zal hij fysiek kunnen meekomen met leeftijdsgenootjes? Volgt er een openhartoperatie? Het blijven voor nu vragen waar we het antwoord niet op weten. 

Hij heeft de rest van zijn leven controles en zijn hartfunctie zal goed gemonitord worden. 

We zijn iedereen ontzettend dankbaar voor de goede zorgen. 

Onderzoek is zo HART nodig!