Zenka Reijn directeur Stichting Hartekind

Hartekind zet professionalisering door

 

Stichting Hartekind heeft de afgelopen jaren een prachtige groei doorgemaakt. Dat is noodzakelijk, want een hartafwijking is nog altijd de meest voorkomende aangeboren afwijking en de grootste doodsoorzaak onder kinderen tot 15 jaar. Een sterk Hartekind helpt om de overlevingskans van hartekinderen te vergroten door onderzoek te financieren en de positie van Hartekind in het politieke en medische veld te versterken.De groei van Hartekind valt samen met het professionaliseren van de stichting. Het aanstellen van een directeur hoort hierbij. Daarom zijn wij erg blij met de komst van Zenka Reijn als directeur van Stichting Hartekind per 1 oktober 2022”, aldus bestuursvoorzitter Joost Riphagen. 

Kinderen met een hartafwijking verdienen een sterke stichting die voor hen strijdt. Om alle problemen van hartekinderen op te lossen, is veel geld nodig voor onderzoek en innovatieve projecten. Artsen en specialisten geven aan dat er 4 miljoen euro op jaarbasis nodig is. Joost Riphagen: “We hebben de afgelopen jaren prachtige stappen gezet in de groei van Hartekind van een klein goed doel, naar een goed doel dat staat met een opbrengst van rond de 1 miljoen euro. Om de noodzakelijke doorgroei mogelijk te maken, is een verdere professionalisering nodig met een directeur die deze groei gaat leiden. Wij zijn dan ook enorm verheugd met de komst van Zenka als directeur van Hartekind”.

De afgelopen jaren is Hartekind geleid door een vrijwillig en onbezoldigd bestuur. De groei is mogelijk gemaakt dankzij al het werk van vrijwilligers en het compacte kantoorteam in Amstelveen. In de volgende fase staat Hartekind voor pittige uitdagingen. Denk daarbij aan het versneld vergroten van het aantal vaste donateurs, verder vergroten van de bekendheid en versterken van de impact van het onderzoek. Dit vraagt een professioneel en krachtig kantoor onder leiding van een ervaren directeur in de persoon van Zenka Reijn. Zenka gaat zich richten op het doorontwikkelen van de organisatie, de groei van inkomsten en het versterken van de impact van het onderzoek en projecten van Hartekind.

Zenka Reijn (1975) is een ervaren senior manager in de Goede Doelen wereld. Zij startte ooit als kinderverpleegkundige en groeide door in leidinggevende functies. Sinds 2006 is zij actief in de Goede Doelen wereld, bij organisaties zoals Hartstichting, Cordaid, Artsen zonder Grenzen en Oxfam Novib. In haar laatste rol was zij vanuit het managementteam van Plan International verantwoordelijk voor marketing. Door zelf destijds als kinderverpleegkundige met hartekinderen te hebben gewerkt, ken ik de gespecialiseerde zorg die daarbij komt kijken. De grote zorgen en onzekerheid die op ouders afkomt, heeft een enorme impact. Boegbeeld mogen zijn van deze stichting is bijzonder”, aldus Zenka Reijn.  

Bij de werving van haar directeur is Hartekind begeleid door werving- en selectiebureau Aardoom & de Jong. Met Zenka heeft Hartekind haar bevlogen directeur gevonden die de komende jaren gaat helpen om de doorgroei mogelijk te maken. Wij wensen Zenka heel veel succes!

 

 

« Bekijk alle nieuwsberichten