Op zaterdag 22 maart 2025 organiseert Stichting Hartekind samen met Zeeuw en Zeeuw de vierde editie van de Hartekind Skate in Thialf!
De uitdaging: schaats alleen of met een team 150 rondjes en steun daarmee belangrijk onderzoek. Volg daarnaast een clinic van één van de topschaatsers.
Een hartafwijking is de nummer 1 doodsoorzaak bij kinderen tot 15 jaar. Stichting Hartekind is het enige erkende goede doel dat zich uitsluitend inzet voor onderzoek naar hartafwijkingen bij kinderen. Zo komt een wereld waarin hartekinderen onbezorgd kind kunnen zijn, steeds dichterbij.
Helaas is het niet meer mogelijk om je voor evenement in te schrijven.

Deelname
Je gaat samen met een team of alleen 150 rondjes schaatsen. Iedereen krijgt een transponder in bruikleen, waardoor het aantal rondes per persoon bijgehouden wordt. De stand van jouw transponder lees je gemakkelijk af, waardoor je precies weet hoeveel rondjes jij of jullie team nog te gaan heeft.
Topschaatsers
Tijdens de Hartekind Skate zullen er verschillende topschaatsers aanwezig zijn. Er is tijd om hen vragen te stellen en tijdens de 150 rondjes zullen zij jou bijstaan om ervoor te zorgen dat je jouw doel haalt. Daarnaast zullen zij clinics geven, waar deelnemers kosteloos aan deel kunnen nemen. Je krijgt dus les van een echte topper, waardoor je meteen jouw schaatsvaardigheden kunt verbeteren.
Globale tijdsplanning (let op: deze planning kan nog aangepast worden)
11.15 u Ontvangst en aanmelden
12.15 u Welkomstwoord/opening
12.40 u Omkleedmogelijkheid en naar ijs
13.00 u Start 150 rondjes schaatsen
14.00 u Start clinics
16.45 u Afsluiting
Toeschouwers zijn uiteraard van harte welkom.
Hartekind Vere (12) schaatst om andere hartekinderen te helpen
Maar liefst 389 deelnemers staan dit jaar aan de start waaronder de twaalfjarige Vere uit Jirnsum. Vere is zelf een hartekind en met deze uitdaging zet zij zich in voor haar lotgenoten.
“In 2013 is Vere met een complexe hartafwijking geboren. Al snel na de geboorte stonden er verschillende operaties voor haar gepland. Om zo goed mogelijk te kunnen functioneren met haar éénkamerhart heeft ze een Fontancirculatie nodig. Deze verandering in de bloedsomloop wordt in drie openhartoperaties aangelegd. In 2017 was de laatste “grote” operatie van deze drie operaties. Het herstel hiervan duurde lang, ruim 8 weken bracht Vere door in het UMCG, door verschillende complicaties die haar lang aan bed gekluisterd hielden.”