Ondanks Corona het beste jaar ooit

Het jaar 2021 was een spannend en succesvol jaar voor Stichting Hartekind. Ondanks de gedeeltelijke lockdown kon het prachtige Summer Chique Festival plaatsvinden in september. Daarnaast is de TikkieRing overgenomen van de Hartstichting. Stichting Hartekind is erg blij dat zij dit mooie product voor hartekinderen een nieuwe toekomst kan geven. Verder is in 2021 Het Hartekind Boek gelanceerd, dat nieuwe harteouders door moeilijke tijden heen helpt. Ook de inzet van vrijwilligers, sponsoren en sporters tijdens acties het afgelopen jaar was hartverwarmend. Het jaar 2021 was voor Stichting Hartekind het beste jaar in de geschiedenis van het doel met een opbrengst van € 942.639 voor het verbeteren van kwaliteit van leven en het vergroten van de overlevingskansen van hartekinderen.
 

De volgende grote stap in doorgroei

Bestuursvoorzitter Joost Riphagen: "Het jaar 2021 was na het lastige coronajaar van 2020 een jaar waarin Stichting Hartekind een volgende grote stap in de doorgroei wilde maken. Deze ambitie komt terug in de ontwikkeling van een meerjarenbeleidsplan met de ambitie om structureel het aantal vaste donateurs te verhogen. Daarnaast is onze droom uitgekomen om aandacht te vragen voor hartafwijkingen bij kinderen door middel van prachtige campagnes, met als hoogtepunt een item in Jinek. Het was hartverwarmend om alle acties, evenementen, inspanningen en initiatieven van donateurs, vrijwilligers, artsen, sponsoren en betrokkenen te zien."

Hij vervolgt: "Het is ook goed dat er weer belangrijke stappen zijn gezet om kwaliteit van leven te verbeteren en overlevingskansen te vergroten door het financieren van onderzoeken en innovatieve projecten. Daarnaast heeft Stichting Hartekind in 2021 hard gewerkt om het patiëntperspectief onderdeel te laten zijn van het concentratie vraagstuk. Daar zitten we op dit moment middenin. Wij zien en ervaren dagelijks dat het besluit van de minister heel veel zorgen oproept. Het sterkt ons in de gedachte om continue aandacht te blijven vragen voor het perspectief van patiënten en zullen dat ook blijven doen".

 

€942.639 voor onderzoek, projecten en voorlichting

Financieel was 2021 het beste jaar ooit. Hartekind heeft de vermogenspositie verder kunnen versterken. In 2021 is in totaal een bedrag van € 942.639 opgehaald voor wetenschappelijk onderzoek, projecten en voorlichting. "Hartekind is een goed doel met grote ambities. Transparantie, open communicatie en accuraatheid staan hierin voorop. Ook in de rapportage van onze cijfers naar alle donateurs en achterban. Wij zijn dan ook trots en blij om - voor zover wij weten - voor het derde jaar op rij het eerste Nederlandse goede doel te zijn dat de jaarrekening heeft goedgekeurd door de accountant", aldus Arjen Schouten, penningmeester van Stichting Hartekind.

De ambities voor het komende jaar zijn hoog. Wij zullen continue aandacht blijven vragen voor het patiëntperspectief in alle gesprekken die worden gevoerd over concentratie. Daarnaast vindt in 2022 een belangrijke volgende stap plaats in het realiseren van de ambities uit het meerjarenbeleidsplan. Stichting Hartekind wil graag al haar donateurs, vrijwilligers, sponsoren, onderzoekers en betrokkenen danken voor een mooi en bewogen 2021. Op naar 2022!


Lees het jaarverslag

Lees het meerjarenbeleidsplan

« Bekijk alle nieuwsberichten