Scholen

Helaas is spelen, leren en ontwikkelen voor kinderen met een aangeboren hartafwijking niet altijd vanzelfsprekend. Dagelijks lopen ‘hartekinderen’ tegen conditionele en mentale uitdagingen aan. In Nederland leven er 25.000 hartekinderen. Gemiddeld zitten er op iedere basisschool dus ongeveer twee hartekinderen! Zo waarschijnlijk ook op jouw school!

Stichting Hartekind zet zich in voor deze hartekinderen. Het doel is om de overlevingskansen te vergroten en de kwaliteit van leven te verbeteren. Er sterven helaas in Nederland jaarlijks nog zo’n 150 kinderen aan de gevolgen van een hartafwijking. Hartekinderen krijgen vaak te maken met complicaties zoals hartfalen, hartritmestoornissen en ontwikkelingsachterstanden. Om de bekendheid van aangeboren hartafwijkingen bij kinderen te vergroten en fondsen te werven, heeft Stichting Hartekind de hulp van jouw school HART nodig.

Kom voor de hartekinderen op jouw school in actie. Nodig een vrijwilliger van Stichting Hartekind uit om een presentatie te komen geven over aangeboren hartafwijkingen bij kinderen of koppel Stichting Hartekind aan de sponsorloop of kerstactie. De 25.000 hartekinderen in Nederland zijn jou en de school enorm dankbaar!

Wil je meer weten? Kijk dan eens op www.hartekind.nl of neem contact met ons op via info@hartekind.nl of 085-8772218