Stuur een persbericht

Laat de lokale omroep weten dat jij gaat wandelen voor Stichting Hartekind!

Download het persbericht

 

PERSBERICHT

[DATUM]

[NAAM DEELNEMER] uit [PLAATS] fietst voor Stichting Hartekind
Hartekind Ride; voor alle hartekinderen in Nederland

Op zaterdag 15 juni organiseert Stichting Hartekind samen met Kiwanis Barneveld de Hartekind Ride Heuvelentocht. De uitdaging: fiets de korte route van ca. 45 km, de middellange route van ca. 80 km of ga voor de langste route van ca.120 km door de prachtige natuur van de Heuvelenrug en de Veluwe. Met deze uitdaging steunen de deelnemers levensbelangrijk onderzoek naar hartafwijkingen bij kinderen. Want een hartafwijking is nog steeds doodsoorzaak nummer 1 bij kinderen in Nederland.

[NAAM DEELNEMER] uit [PLAATSNAAM] fietst voor hartekind [naam hartekind]
Veel mensen weten het niet. Maar als je de cijfers eenmaal kent, laat het je niet meer los. Elke 48 uur overlijdt er een kind aan een hartafwijking. Dat moet en kán anders. Daarom doet [naam deelnemer] mee aan de Hartekind Ride om zo aandacht te vragen voor kinderen met een hartafwijking en geld op te halen om de overlevingskansen van deze hartekinderen te vergroten en hun kwaliteit van leven te verbeteren.


[LEG HIER UIT WAAROM JE MEE DOET. IS ER EEN SPECIAAL HARTEKIND WAARVOOR JE FIETST? VERTEL IETS MEER OVER HEM/HAAR EN WAAROM DAT JE RAAKT]

Binnen 10 jaar uit de top 3
Elke jaar worden er 1.500 kinderen geboren met een hartafwijking en zo'n 10% van deze kinderen overleeft het niet. Tweederde van de hartekinderen moet vlak na de geboorte één of meerdere levensreddende operatie(s) ondergaan. Maar helaas... geopereerd is niet altijd hetzelfde als genezen. Veel hartekinderen hebben te maken met een kortere levensverwachting en een lagere kwaliteit van leven.

Stichting Hartekind zet zich met hart en ziel in om de overlevingskansen van kinderen met een hartafwijking te vergroten en hun kwaliteit van leven te verbeteren. Met als doel om hartafwijkingen binnen 10 jaar uit de top 3 van meest voorkomende doodsoorzaken onder kinderen te krijgen. Hartekind financiert levensbelangrijk onderzoek en geeft voorlichting aan ouders. Zo komt een wereld waarin hartekinderen ook onbezorgd kind kunnen zijn, steeds dichterbij.

Steun [NAAM DEELNEMER]
Via de website is het mogelijk om [NAAM DEELNEMER] te steunen met een donatie óf in te schrijven en mee te fietsen. Ga de challenge aan voor kinderen met een hartafwijking en fiets 15 juni samen met [NAAM DEELNEMER] mee tijdens de Hartekind Ride! Ga naar www.hartekind.nl/hartekindrideNoot voor de redactie
                                                                                                                                                 
Voor meer informatie over Stichting Hartekind kunt u contact opnemen met:
Stichting Hartekind
Monique Hoppenbrouwers (Media & Voorlichting)
m.hoppenbrouwers@hartekind.nl
(06) 48 26 12 77

Een interview met [NAAM DEELNEMER] of een ouder van een kind met een hartafwijking uit de regio behoort tot de mogelijkheden.

Over Stichting Hartekind
Stichting Hartekind zet zich met hart en ziel in om de overlevingskansen van kinderen met een hartafwijking te vergroten en hun kwaliteit van leven te verbeteren. Met als doel om hartafwijkingen binnen 10 jaar uit de top 3 van meest voorkomende doodsoorzaken onder kinderen te krijgen. Hartekind financiert levensbelangrijk onderzoek en geeft voorlichting aan ouders. Zo komt een wereld waarin hartekinderen onbezorgd kind kunnen zijn, steeds dichterbij. www.hartekind.nl

Stopperadvertenties
Van Stichting Hartekind zijn stopperadvertenties en online banners beschikbaar. We stellen het zeer op prijs als u deze plaatst. Via deze link kunt u het beschikbare materiaal bekijken en eenvoudig downloaden. Mist u een formaat, neem dan gerust contact met ons op.

De impact van een hartafwijking bij kinderen
Bekijk in deze video wat de impact is van een hartafwijking bij kinderen

Foto
[LEUK ALS JE EEN FOTO VAN JEZELF BIJ HET BERICHT ZET. BIJVOORBEELD ALS JE AAN HET TRAINEN BENT VOOR DE HARTEKIND RIDE]