Hoe gaat het nu met Caitlen?

Hey allemaal,

Mijn naam is Caitlen (maar iedereen noemt mij inmiddels Cait, ligt wat lekkerder in de mond), misschien kennen jullie mij nog uit het hartekind filmpje van vorig jaar? Of misschien van een van de 'Geef Hartekind een gezicht' verhalen?
Afijn, ik ben dus Cait, inmiddels al 17,5 jaar. Ik woon in Leidschendam en ben geboren met de hartafwijking Tetralogie van Fallot. De teller van mijn openhart operaties staat op 2. Meer komen er in principe ook niet, wel eens in de zoveel tijd een nieuwe koeienklep.

Naast mijn hartafwijking heb ik ook een longafwijking. Deze longafwijking geeft mij op dit moment meer problemen dan mijn hartafwijking. Ook dit is gelukkig stabiel, waardoor ik steeds meer dingen weer kan doen. Ik ben niet zo iemand die zich zomaar gewonnen geeft, dat is maar goed ook. Want hoe dramatisch het ook klinkt, door de combi van beide ziektes word ik elke ochtend opnieuw wakker in een soort van gevecht. Afgelopen weken ben ik heel vaak ziek geweest, nu dat ik mij eindelijk weer wat fitter voel merk ik dat mijn conditie sterk achteruit is gegaan. Balen vind ik dat wel. Maar voorderest doe ik een beetje mijn eigen ding, heb ik inmiddels een kwart van mijn VMBO diploma binnen, hoop ik dit jaar nog een kwart te halen en dan volgend jaar de rest. Naast dat heb ik sinds kort ook een baantje bij de Hema, iets wat ik in de periode van de opnames van het filmpje nooit had gedacht.

Blog

Voor de rest schrijf ik graag, ben ik hard aan de weg aan het timmeren met mijn blog liefscait.nl. Hierin schrijf ik over mijn leven met ziekte. Vorig jaar heb ik een sieradenactie gehouden voor Hartekind, wellicht kennen jullie mij daar ook nog van ;). Ik heb toen een bedrag van ongeveer €150 opgehaald! Dit jaar doe ik niet iets in de vorm van geld ophalen. Wel deel ik elke week een stukje verhaal uit deze periode maar dan 3 jaar terug. Toen begon de spanning op mijn openhart operatie die plaats vond op 25 februari 2015, daarmee wil ik graag aandacht vragen voor Hartekind en vertellen hoe het is om zo’n ingrijpende operatie mee te maken. Misschien willen jullie daarop ook een kijkje nemen?

Ben je benieuwd hoe de rest van mijn leven er uit ziet, of heb je vragen je mag ze altijd aan mij stellen/mailen. Misschien kan ik ergens bij helpen.

Lieve groetjes,

Cait(len)

 

Cait is geboren met Tetralogie van Fallot, met later ook Pulmonale Arteriële Hypertensie. Lees haar verhaal bij Geef Hartekind een gezicht. ---> link plaatsen

Bekijk de video van Stichting Hartekind waarin Caitlen één van de hartekinderen is:

« Bekijk alle nieuwsberichten