De onderzoeksagenda

De Nederlandse kinderhartcentra en Stichting Hartekind hebben de handen ineen geslagen. Met gericht, innovatief en gedegen onderzoek willen wij de overlevingskansen van hartekinderen vergroten en hun kwaliteit van leven verbeteren. En dat is nodig, want nog altijd overlijdt er elke 2 dagen 1 kind aan een hartafwijking. Daarmee is een hartafwijking doodsoorzaak nummer 1 bij kinderen onder de 15 jaar. Dat móet anders!

Onderzoek is de oplossing. Artsen moeten complicaties, restafwijkingen, hartfalen, hartritmestoornissen, hersenschade en ontwikkelingsproblemen veel beter leren begrijpen, behandelen en voorkomen. Daarom is de 'Landelijke Onderzoeksagenda Hartafwijkingen bij Kinderen' opgesteld. Deze Onderzoeksagenda geeft met 5 heldere thema's de komende 10 jaar richting aan alle investeringen die kinderhartcentra en Stichting Hartekind doen om samen met artsen, patiënten en innovatieve organisaties hét verschil te maken voor hartekinderen.

Download de Onderzoeksagenda
 

De thema's:

  1. Hartfalen & hartritmestoornissen
  2. Opgroeien met een hartafwijking
  3. Bouwen aan een nieuw hart
  4. Beter de operatie door
  5. De toekomst van het geopereerde hart

 

Binnen 10 jaar uit de top 3
Het realiseren van de Onderzoeksagenda heeft als concreet en realistisch doel om binnen 10 jaar uit de top 3 te zijn van meest voorkomende doodsoorzaken onder kinderen tot 15 jaar. Dat zou fantastich zijn! Om dit doel te bereiken en voldoende onderzoek naar hartafwijkingen bij kinderen te kunnen doen, is 4 miljoen euro per jaar nodig. Helaas zijn we daar nog niet. Daarom kan Stichting Hartekind jouw hulp goed gebruiken!

Geef aan Stichting Hartekind. Daarmee financieer je direct levensbelangrijk onderzoek binnen de Onderzoeksagenda en red je in de toekomst kinderlevens. Elke bijdrage maakt verschil en wordt goed besteed.  

Doneer nu

Of bekijk de lopende onderzoeken

 

« Bekijk alle onderzoeken