Pace-Pro®

Kinderen die een pacemaker of ICD dragen willen net als hun vriendjes of vriendinnetjes gewoon kunnen sporten en spelen. Maar zo’n pacemaker/ICD is kwetsbaar en bovendien kunnen de randen pijn veroorzaken als er iets tegenaan komt. In dat geval moet het kind opnieuw geopereerd worden en dat brengt de nodige risico’s en ongemakken met zich mee. Om te voorkomen dat tijdens het sporten of spelen de pacemaker/ICD beschadigd raakt of dat er een draadbreuk optreed heeft Livit Orthopedie de Pace-Pro® ontwikkeld.

De Pace-Pro® is een op maat gemaakte koolstof beschermkap met een siliconen demping aan de binnenkant. Koolstof is erg licht en sterk en siliconen hebben een groot dempend en kracht absorberend vermogen. Met de Pace-Pro® kunnen kinderen van hun vrijheid genieten en net als hun vriendjes of vriendinnetjes gewoon meedoen met sporten en spelen.

 

Vergoeding Pace-Pro®

Voor vergoeding van de Pace-Pro® kunnen ouders een aanvraag indienen bij de zorgverzekeraar. Als de zorgverzekeraar de aanvraag afwijst is er een mogelijkheid om een aanvraag te doen voor vergoeding bij Stichting Hartekind, indien je dit bedrag niet zelf kunt betalen. Per jaar stelt Hartekind een aantal PacePro® voor hartekinderen ter beschikking.

Hartekind vergoedt maximaal 1 Pace-Pro® per kind onder de 18 jaar. Daarna zijn alle kosten voor schade/vervanging die niet onder de garantie van Livit vallen voor kosten van de gebruiker.

De procedure werkt als volgt: Met een afwijzing van de zorgverzekeraar kun je een aanvraag doen voor vergoeding via info@hartekind.nl. Indien wij de aanvraag goedkeuren kun je een afspraak maken met Livit Orthopedie, zal er een passing plaatsvinden en zal Stichting Hartekind de Pace-Pro® vergoeden.

Als Hartekind een Pace-Pro® vergoedt, hopen we op onze beurt dat je je voor Stichting Hartekind wil inzetten. Dat kan bijvoorbeeld door te collecteren in je eigen gemeente, door mee te doen aan een van onze acties of evenementen zoals oliebollen bakken op oudjaarsdag, meelopen met de Damloop of meeschaatsen op de Weissensee. Tenslotte zou je je omgeving kunnen oproepen om een donatie te doen of donateur te worden, zodat we in de toekomst nog veel meer hartekinderen van een Pace-Pro® kunnen voorzien.

 

Duuk en Pace-Pro®

Op deze foto staat Duuk met zijn eerste versie van zijn PacePro, in een ondershirt verwerkt. Bij Duuk bleek uiteindelijk een versie in de vorm van neopreen buikband het fijnste te zijn, gelukkig kon dat in een afspraak aangepast worden. Lees hier het hele verhaal van Duuk.