Arnout en Joost nemen afscheid als bestuurders van Stichting Hartekind

Vertrek in lijn met de doorontwikkeling van Stichting Hartekind. Arnout en Joost blijven betrokken als ambassadeurs van Stichting Hartekind.

Stichting Hartekind maakt een mooie groei door. Sinds de oprichting strijdt Stichting Hartekind voor het vergroten van de overlevingskansen en verbeteren van kwaliteit van leven van alle kinderen met een hartafwijking. De afgelopen jaren is Stichting Hartekind gegroeid tot een middelgroot goed doel met dit jaar richting een miljoen aan inkomsten. Dit vraagt een doorontwikkeling van bestuur en de organisatie. Daarom is Zenka Reijn op 1 oktober gestart als directeur en wordt in 2023 een Raad van Toezicht geïnstalleerd. In die lijn past het terugtreden van Arnout en Joost als bestuurders. Wij zijn Arnout en Joost enorm dankbaar voor al hun inzet en betrokkenheid!

Arnout is sinds 2013 betrokken bij Stichting Hartekind en heeft een hele belangrijke bijdrage geleverd aan de groei van Stichting Hartekind. Waar Stichting Hartekind in 2013 nog bestond uit een handje vol vrijwilligers en een aantal acties, is het inmiddels een serieus goed doel met veel impact voor alle hartekinderen. ‘Ik ben trots op de ontwikkelingen die Stichting Hartekind heeft doorgemaakt, aldus Arnout. Arnout stopt op 1 januari 2023 als bestuurslid van Stichting Hartekind en blijft betrokken als ambassadeur. Arnout stond met zijn energieke persoonlijkheid aan de basis van een succesvolle Dam-tot-Damloop, het Hartekind Gala, de Vrienden van Hartekind en een sterk kantoor in Amstelveen.

Joost heeft zich de afgelopen zeven jaar met hart en ziel ingezet voor Stichting Hartekind. Onder zijn leiding is Stichting Hartekind in inkomsten structureel gegroeid naar een fonds van een miljoen aan baten. Daarnaast was een belangrijk onderdeel van zijn inzet het versterken van de samenwerking in het medische veld. Joost stond aan de basis van verschillende samenwerkingsverbanden binnen het medische veld én met maatschappelijke partners. ‘Het was een eer om de afgelopen jaren Stichting Hartekind samen met het team te mogen uitbouwen. Ik ga nu genieten vanuit mijn nieuwe rol van de verdere doorgroei van dit prachtige goede doel’, aldus Joost. Joost zijn vertrek als bestuurder past in de doorgroei van Stichting Hartekind én zijn wens om meer tijd aan zijn gezin te besteden. Joost blijft betrokken als ambassadeur.

De dagelijkse leiding van Stichting Hartekind is sinds 1 oktober in handen van directeur Zenka Reijn. Secretaris Joost Vrancken Peeters neemt in 2023 de rol van voorzitter ad interim waar, tot de transitie naar de Raad van Toezicht is voltooid.

Mocht je willen reageren op het vertrek van Arnout en Joost of een persoonlijk berichtje willen sturen? Stuur dan gerust een berichtje naar info@hartekind.nl. Dat vinden ze leuk!

« Bekijk alle nieuwsberichten