Overhandiging recordbedrag van Zwartewaterland Helpt!

Zaterdag 24 maart 2018 is een afvaardiging van Zwartewaterland Helpt afgereisd naar Rotterdam om daar een recordbedrag aan Stichting Hartekind te overhandigen. In het Erasmus MC/ Sophia Kinderziekenhuis was een bijeenkomst voor ouders van kinderen met een aangeboren hartafwijking. Hier werd Zwartewaterland Helpt naar voren gevraagd en mochten de vrijwilligers kenbaar maken, wat de vele acties rondom de radiomarathon uiteindelijk opgeleverd hebben.

Voorzitter Petrit Sterenberg gaf nog een korte toelichting over Zwartewaterland Helpt en bouwde de spanning in de collegezaal nog enigszins op. Uiteindelijk mocht Linda Breusers, manager bij Stichting Hartekind, de cheque in ontvangst nemen met daarop een recordbedrag van maar liefst €29.801,80!

Linda bedankte Zwartewaterland Helpt voor het prachtige bedrag en gaf aan dat het goed terecht gaat komen, om de doelstelling van Stichting Hartekind te verwezenlijken; nog meer wetenschappelijk onderzoek. Zij roemde de organisatie bovenal voor het warme gevoel wat Zwartewaterland Helpt uitstraalt. Linda: 'Ik heb nog nooit zoveel huilend mannen gezien als op zaterdagavond 23 december rond de klok van twaalf, toen het bedrag kenbaar werd gemaakt. Mooi om die ontlading te zien na 65 uur radiomaken en heel veel tijd te hebben gestoken in een goed doel, wat jullie ook echt raakt.'

Onder luid applaus mochten de vrijwilligers weer een plekje zoeken in de zaal en kijkt de organisatie weer terug op een hele mooie radiomarathon. Een editie die heel veel geld heeft opgeleverd, maar ook heel veel bewustwording bij al die mensen, in welke vorm dan ook.

Sterenberg: "We hebben Zwartewaterland weer laten horen en zien, dat het niet vanzelfsprekend is dat kinderen gezond worden geboren. En als dat je dan overkomt is het mooi om te zien, dat er stichtingen zijn die zich inzetten om de kwaliteit van leven voor deze kinderen te verbeteren. Mooi en fijn om hieraan een bijdrage te kunnen leveren", aldus de trotse voorzitter.

 

« Bekijk alle nieuwsberichten