Stichting Hartekind gaat door met de TikkieRing

Stichting Hartekind heeft met trots de TikkieRing overgenomen van de Hartstichting. Hartekind is de Hartstichting en Harteraad enorm dankbaar voor het ontwikkelen van een prachtig product. De TikkieRing helpt al bijna 15.000 hartekinderen en hun gezinnen bij het verwerken van alle ingrepen en ziekenhuisbezoeken. De Hartstichting zet zich in voor gezonde(re) harten voor alle Nederlanders en Hartekind richt zich specifiek op het kinderhart. Daarom is het prachtig dat nu het moment is aangebroken dat Hartekind de TikkieRing van de Hartstichting mag overnemen.

Joost Riphagen (Stichting Hartekind): "De TikkieRing heeft zich in de afgelopen negen jaar ontwikkelt tot hét product voor hartekinderen en hun gezinnen om alle ziekenhuisbezoeken en de ingrepen te verwerken en een plek te geven. Hartekind is de Hartstichting enorm dankbaar voor al haar inzet en investering om de TikkieRing te brengen tot waar zij nu is. Het is op de juiste plaats aangekomen om de komende jaren nog meer hartekinderen en hun gezinnen te helpen!"

In 2011 stonden de Hartstichting en Harteraad aan de wieg van de TikkieRing. Kinderen met een hartafwijking hebben hun hele leven te maken met onderzoeken en behandelingen. Kinderen zien vaak op tegen deze behandelingen. In 2011 bestond er geen hulpmiddel om kinderen op een positieve manier te ondersteunen in het behandeltraject. Harteraad en de Hartstichting zochten naar een manier om kinderen te ondersteunen bij deze behandelreis, zich nog beter voor te bereiden en alles na afloop goed een plekje te geven. De afgelopen negen jaar is de TikkieRing ontwikkeld tot een prachtig product met meer dan 30 bedels. Elk jaar groeit de TikkieRing met ongeveer 2.000 hartekindjes en hun gezinnen die het gebruiken om hun ervaringen een plekje te geven. 

Britt Nieuwenhuijse (Hartstichting): "Ik heb de afgelopen jaren als medewerker vanuit de Hartstichting de kracht van de TikkieRing mogen ervaren. Ik heb veel contact met ouders gehad en ervaren wat de TikkieRing brengt. Ik ben dan ook trots en blij dat de TikkieRing een mooie plek vindt bij Stichting Hartekind. Met de TikkieRing kwamen verhalen van hartekinderen en ouders tot leven en hebben wij vele kindjes en hun ouders voor altijd in onze harten gesloten. Het vertrek van de TikkieRing zal dit gevoel zeker niet wegnemen."

De Hartstichting en Stichting Hartekind zetten zich in voor meer gezonde harten en de allerbeste hartzorg in Nederland. Zij werken samen in onderzoeken en bundelen krachten op nationaal niveau wanneer dat nodig is.
(Lees hier meer over OUTREACH)
 

Klik hier door naar de informatie pagina over de TikkieRing en hoe jij je alvast kunt aanmelden voor de nog te ontwikkelen Hartekind Tikkie.

 

« Bekijk alle nieuwsberichten