Ondanks corona goed jaar

Stichting Hartekind rondt als eerste goede doel de jaarrekening 2020 af

Het jaar 2020 was ook voor Hartekind een uitdaging jaar. De eerste maanden begonnen heel voortvarend, met een zeer succesvolle Weissensee en Hartekind Week 2020. De klap op de vuurpijl was het Hartekind Gala 2020. Helaas kwam het er toen voor Hartekind ook anders uit te zien dan verwacht. Verschillende evenementen zoals de Hartekind Challenge (tijdens de Zandvoort Circuit Run) en de Dam tot Dam loop konden niet doorgaan en veel ging online en ‘solo’. Ondanks dat heeft Hartekind een prachtige omzet van € 773.876,= gerealiseerd voor het verbeteren van kwaliteit van leven en het vergroten van de overlevingskansen.

‘Het jaar 2020 was het jaar waarin Hartekind een volgende grote stap in de doorgroei wilde maken. De groei was door corona iets minder dan gehoopt, maar wij hebben het al met al fantastisch gedaan. Het was hartverwarmend om alle acties, evenementen, inspanningen en initiatieven van donateurs, vrijwilligers, artsen, sponsoren en betrokkenen te zien. Het is ook prachtig dat er weer stappen zijn gezet om kwaliteit van leven te verbeteren en overlevingskansen te vergroten. De nieuw gefinancierde onderzoeken én de start van het nationale consortium zijn hier mooie voorbeelden van. Hartekind zet zich ook met hart en ziel in om de nationale samenwerking in het veld te vergroten en wij zijn blij dat daar ook in 2020 weer stappen in zijn gezet’, aldus Joost Riphagen.

Financieel was 2020 een goed jaar. Hartekind heeft de vermogenspositie verder kunnen versterken. In 2020 is in totaal een bedrag van € 773.876,= opgehaald voor wetenschappelijk onderzoek, projecten en voorlichting. De belangrijkste toekenningen waren het nationaal consortium, drie nieuwe studies, Kincor en de PacePro. Verder is het mooi dat er een bedrag is gereserveerd voor de TikkieRing. ‘Hartekind is een goed doel met grote ambities. Transparantie, open communicatie en accuraatheid staan hierin voorop. Ook in de rapportage van onze cijfers naar alle donateurs en achterban. Wij zijn dan ook trots en blij om voor het tweede jaar op rij het eerste goede doel te zijn dat de jaarrekening heeft goedgekeurd door de accountant (blijkt uit navraag bij het CBF). Dit is blijk dat Hartekind er alles aan doet om iedere euro goed te besteden’, aldus Arjen Schouten, penningmeester van Stichting Hartekind.

De ambities voor het komende jaar zijn hoog. Het betekent dat Hartekind meer tijd en energie gaat besteden aan het nationaal laten samenwerken van het veld om alle hartekinderen in Nederland dé beste kwaliteit van leven en overlevingskansen te bieden. Stichting Hartekind wil graag al haar donateurs, vrijwilligers, sponsoren, onderzoekers en betrokkenen danken voor een uitdagend maar krachtig 2020. Op naar 2021!

Bekijk hier het jaarverslag. 

« Bekijk alle nieuwsberichten