Skip, ambassadeur Stichting Hartekind

Skip 'Jay' Boekhorst is 18 jaar en bekend van het tv-programma Holland's Got Talent. Ondanks zijn ernstige hartproblemen stopt hij niet met dansen. Skip gaat zich als ambassadeur inzetten voor Stichting Hartekind. Hij hoopt met het ambassadeurschap mensen blij te kunnen maken, een goed gevoel te geven, maar vooral dat hij veel geld op kan brengen voor alle onderzoeken voor alle hartonderzoeken. Daar wil hij heel graag aan meehelpen.

Skip over zichzelf als hartekind en zijn nieuwe rol als ambassadeur: "Tot mijn veertiende wist ik niet dat ik een hartekind was. Het is zo vanzelfsprekend dat alles functioneert zoals jij dat wilt........TOCH???? Helaas werd ik op mijn veertiende geconfronteerd met het tegendeel, mijn hart stopte ermee en daarmee ook mijn passie en dromen. Een professioneel danser worden, dat is wat ik wilde en hartpatiënt worden was zeker niet wat ik wilde. Van mijn cardioloog mocht ik geen fysieke inspanning meer leveren. Wat moest ik nu met mijn leven?? Ik wilde alleen maar DANSEN.

Mijn motto.....ik word liever dansend 30 dan 80 als een hartpatiënt heb ik voorzichtig gevolgd. Na het plaatsen van een pacemaker en het oppakken van mijn passie gaat het momenteel steeds beter met mij. Met toestemming van mijn cardioloog volg ik momenteel een fulltime dansopleiding. Ik besef inmiddels heel goed hoe belangrijk je gezondheid is en dat het helaas niet vanzelfsprekend is.

Na mijn optreden bij Holland's Got Talent kwam ik in contact met Stichting Hartekind. Natuurlijk hoefde ik niet na te denken toen mij gevraagd werd om ambassadeur te worden van de stichting. Mijn hele gezin, moeder, twee zussen en twee kleine neefjes bleken zonder het te weten ook hartekinderen te zijn. Voor alle hartekinderen wil ik mij heel graag inzetten.

Ik ga inmiddels weer dansend door het leven en dat gun je toch iedereen."

HARTelijke groeten,

Skip 'Jay' Boekhorst

 

Skip over zichzelf als hartekind en zijn nieuwe rol als ambassadeur:

De hier nog 17-jarige Skip heeft ernstige hartproblemen en daarom raden zijn artsen af dat hij doorgaat met dansen. Maar hij laat zich niet tegenhouden en zet een ontroerende auditie neer bij Holland's Got Talent:

 

« Bekijk alle nieuwsberichten