Summer Chique Festival

Een avond vol hoogwaardig entertainment en culinaire verwennerij met als doel om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hartafwijkingen. Dé ingrediënten van het eerste Hartekind Summer Chique Festival dat op 9 september 2021 plaatsvond in het Louwman museum. En met succes: er is maar liefst €155.000 opgehaald!


Bekijk de aftermovie van de zeer geslaagde avond:

 

Leren van zebravisjes

Alle opbrengsten van het Summer Chique Festival worden besteed aan het onderzoek van Prof. Jeroen Bakkers. Jeroen en zijn team doen onderzoek naar het zelfherstellend vermogen van het hart. Veel kinderen met een aangeboren hartafwijking krijgen namelijk later in hun leven te maken met hart- of vaatproblemen. De pompkracht van de hartspier gaat bijvoorbeeld achteruit, of er ontstaan ritmestoornissen. Als de hartspier eenmaal niet meer goed werkt, is herstel niet mogelijk.

Jeroen: “We proberen de hartspier te helpen om weer gezond te worden. We weten dat bijvoorbeeld zebravisjes dit van nature al kunnen. We kijken dit bij ze af om te leren hoe ze dat doen. Als dat lukt, zouden mensen met een aangeboren hartafwijking veel minder last krijgen van hartproblemen. Dat is ons uiteindelijke doel.”

Wil je ook bijdragen aan dit belangrijke onderzoek en andere initiatieven? Strijd mee en maak zelf het verschil.

Doneer

 

Speciale rol voor hartekinderen

Natuurlijk stonden hartekinderen centraal tijdens het Festival. Samen met een fanfare verwelkomden zij de gasten met een speciale Hartekind Parade die dwars door het museum liep. Ook kon men via de hartekinderen op verschillende manieren bijdragen aan het zebravisjes onderzoek.

Zo konden gasten een aquarium met zebravisjes adopteren. Hiermee wordt een jaar lang een aquarium gefinancierd dat het mogelijk maakt om de zebravisjes te bestuderen. Er vond een bijzondere veiling plaats van onder andere een sterrenchef aan huis met live-optreden van Shirma Rouse, een golf clinic met Roy Makaay en kunstwerk van Joseph Klibansky. Én gasten konden tickets kopen om ouderwets touwtje te trekken voor bijzondere prijzen die ter beschikking waren gesteld.  
 


Hoogwaardig entertainment

Gasten konden genieten van een heerlijk diner en spectaculaire ijsshow. Ook werden zij getrakteerd op optredens van Hartkekind-ambassadeurs Shirma Rouse en Martijn Fischer met band. De avond was in handen van Hartekind-ambassadeur Ruben Nicolai en hartekind Floris. 

 

Bekijk hieronder een fotoimpressie van het Summer Chique Festival:

Credits: Sandra Stokmans (foto) en Maaike Bosma (video)


 

Tijdens het evenement zijn de geldende RIVM-maatregelen in acht genomen.

 

« Bekijk alle nieuwsberichten