Mooie opbrengst tijdens de derde editie van de Hartekind Skate

Op zondag 17 maart organiseerde Stichting Hartekind samen met Zeeuw en Zeeuw de derde editie van de Hartekind Skate in Thialf Heerenveen. De uitdaging: schaats alleen of met een team 150 rondjes, voor ieder kind dat jaarlijks overlijdt aan een hartafwijking één.

Ruim 300 deelnemers verschenen aan de start. Jonge toptalenten, hobbyschaatsers, hartekinderen, opa's, oma's, papa's en mama's, allemaal schaats toppers die met elkaar verbonden waren door Stichting Hartekind. Samen hebben ze een ongelofelijk mooi bedrag bij elkaar geschaatst van maar liefst €82.465,-


Hartekind Jorg - 11 jaar

Jorg werd geboren met een hartafwijking. Hij deed mee aan de Hartekind Skate,  samen met zijn 2 zusjes en zijn vader.

Bekijk hier het verhaal van Jorg


Hartekind Lois - 10 jaar

Hartekind Lois schaatst twee keer per week bij de Bornse schaats -en skeelerverenging. Met de hulp van andere kinderen van de vereniging en familie, was Lois zondag 17 maart te vinden op de schaatsbaan in Thialf en schaatste ze om geld op te halen voor meer onderzoek.

Lees hier haar hele verhaal


Hope4all

Eén van de hartekinderen die vorig jaar overleed was de 14-jarige Hope uit Bunschoten. Twee jaar geleden stond ze zelf nog op het ijs. Zondag schaatsten nabestaanden en vrienden mee in nagedachtenis van Hope. Na de dweilpauze werd er door alle deelnemers een ere ronde geschaatst ter nagedachtenis aan Hope.


Han Pastoor - 67 jaar 

Opa Han schaatste mee voor zijn kleindochter Lynn die in 2020 werd geboren met een hartafwijking.

Lees hier zijn hele verhaal 


Help mee

Om voldoende levensreddend onderzoek te financieren, is veel geld nodig. Jaarlijks 4 miljoen euro om precies te zijn. Help jij mee? Word nu vaste donateur van Stichting Hartekind. Daarmee financieer je direct levensbelangrijk onderzoek en geef je een gezonde toekomst aan 25.000 hartekinderen in Nederland. Elke bijdrage maakt verschil en wordt goed besteed.

Word donateur

« Bekijk alle nieuwsberichten